Soproni Tamás helyett Kövér Lászlóra haragszanak a baloldalon

2020. november 12. 17:19
A DK, a Jobbik, az MSZP, és a Párbeszéd bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük Kövér László házelnök méltatlanná vált a testület vezetésére.

Kövér László a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában többek között arról is beszélt, hogy „az Európai Unió nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat vagy azokat a politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi, neomarxista moslékkoalícióhoz, amely most egyfajta morális terrort kíván alkalmazni Európában.”

Az ellenzék néhány pártja bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein

Az elhangzottak után négy nappal a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az MSZP, valamint a Párbeszéd bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük Kövér László házelnök méltatlanná vált a testület vezetésére.

Az említett ellenzéki pártok közleményükben kijelentették:

Kövér László az elmúlt napokban még magához képest is ijesztő verbális ámokfutásba kezdett.”

Kiemelték: szerintük a házelnök emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg, amikor az ellenzéki összefogással kapcsolatban moslékkoalícióról beszélt.

Soproni Tamás beszélt először moslékkoalícióról

A fentebb említett ellenzéki pártok arról azonban nem tettek említést, hogy a moslék kifejezést a baloldali koalícióra először a Momentum alelnöke, Soproni Tamás használta 2017-ben, amikor a 24.hu-nak „Nem akarjuk összegyurcsányozni magunkat” címmel adott interjút. Ebben az azóta – a moslékkoalíció által – a főváros VI. kerületének polgármesteri székébe emelt politikus úgy fogalmazott: „Nagyon tisztelem az Együttet, az akkori politikájukat végképp, de biztos vagyok benne, hogy most nem az összefogás az Orbán-rendszer leváltásához vezető út. Ahogy Ceglédi Zoltán szokta mondani, lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.”

Címlapkép: Facebook

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan kérlek. Soproni micsoda?

Sokat fejlődtek, mert azóta moslékosok is:-)
El sem merem képzelni, mi jön ezután?:-)))

Nem voltal, hanem kommunista vagy.
Kommunben adjatok ossze azt, amitek van, a naci es a bolsevik ideologiat. Mar Ceglady is mosleknak nevezte ezt az elegyet. Jo, hogy dokumentalva van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés