Süllyesztőbe kerülhet az SZFE diákjainak első féléve

2020. október 29. 13:40
Ez különösen azokat a fiatalokat érintené fájdalmasan, akik diákhitelt vettek föl.

Akár már a hét második felében eldőlhet, igazolják-e a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak első félévét – írja a Magyar Hírlap. A portál kereste az ügyben az Oktatási Hivatalt is, de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre. A Hírlap rámutat, hogy a campuson az elmúlt hónapokban gyakorlatilag semmiféle érdemi oktatási tevékenység nem folyt – és jelen pillanatban sem folyik.

Az idei tanév első félévére vonatkozó felvetés természetesen kiterjeszthető a másodikra is, hiszen ha a Fővárosi Törvényszék által első fokon jogszerűtlennek ítélt dolgozói bojkott tovább tart, akkor akár a teljes, 2020–21-es tanév elveszhet a diákok számára. A lap egyetemről származó információi szerint jelenleg az az erkölcsileg erősen vitatható gyakorlat folyik, hogy a diákoknak a tüntetés függvényében írják jóvá a KRÉTA-rendszerben az óráikat –

azaz aki például három órát demonstrál, neki ennyi órája lesz igazolva.

A Magyar Hírlap úgy tudja, az egyetem diákjai között régóta szóbeszéd tárgya, hogy ez a félévük – tegyenek bármit is – valójában elveszett. Ez különösen azokat a fiatalokat érintheti majd fájdalmasan, akik diákhitelt vettek föl, így a végzésük ideje kitolódik, és ennek nyomán a törlesztési összegük is megugorhat.

(Nyitókép: MTI/Mónus Márton)

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azok hogy sajnálják, akiket megakadályoztak a normális tanulásban!

Így bűnhődik, aki egzisztenciálisan csőlátású, az érzelmeibe zárkózik, s egy kisgyerek dialogikus szintjét sem éri el.

A ballib nagyon ért a megfélemlítéshez. El tudom képzelni, hogy volt olyan, aki inkább hallgatott.

mire fel írnák alá az indexüket. Ez egy egyetem Nem? A többi egyetemen be kell járni a konzultációkra, zh-kat kell írni, esszéket kell írni órákat kell tanulni, ezek pedig habokra kapják az aláírásokat? Tiltakozom! Vesszen a félévük. Minimum.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés