Autonómiát az SZFE-nek! Autonómiát minden egyetemnek!

2020. október 22. 16:31
Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete
MTI OS
Tiltakozunk minden megfélemlítés, kényszerrel vagy erőszakkal való fenyegetés ellen!

„A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárainak az egyetemi autonómia megőrzésére irányuló küzdelmét! Tiltakozunk minden megfélemlítés, kényszerrel vagy erőszakkal való fenyegetés ellen! Követeljük, hogy párbeszéd és megegyezés útján oldják fel a konfliktust!

Felszólítjuk a felsőoktatás minden szereplőjét és kérünk minden jóérzésű, a tanulás és tanítás, a tudomány és a művészet szabadságát fontos értéknek tartó polgárt, hogy adják Ők is támogatásukat az SZFE és az egyetemi autonómia védelméhez!
Valljuk, hogy az akadémiai szabadság, az egyetemi autonómia, a kutatás és az oktatás egysége, a humanizmus, az európai – köztük számos magyar – egyetem rektora által megerősített Magna Charta Universitatum alapelveinek érvényesülése feltétele annak, hogy az egyetemek betölthessék a közjót szolgáló hivatásukat.

A felsőoktatásban zajló egyetemi átalakulások – köztük a közfigyelem előterében álló Színház- és Filmművészeti Egyetemé – fejleményei megerősítenek abban a meggyőződésünkben, hogy szükséges a magyar magánegyetemekre vonatkozó törvényi szabályozás korrekciója. Felhívjuk a felsőoktatási és tudományos közélet érintettjeit, a közvélemény szereplőit, a kormányzati felelősöket, hogy tegyenek lépéseket a felsőoktatást szabályozó törvények olyan módosítására, amelyek biztosítják az érintett egyetemek számára a szerepük betöltéséhez nélkülözhetetlen autonómiát!”

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem érti meg a társadalom a magyar zsidóság szabadságharcát az elnyomó keresztény kurzussal szemben? Kérdezte tőlem az egyik barátom. Mondtam, hogy válaszért forduljon a katolikus többséghez.

Én is támogatom az egyetemi anatómiát:-)

Ezek a szakszervezetiek azt óbégatják: szabadságot az önkénynek!...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés