Az SZFE-s tanárok semmisnek tekintik a rendkívüli őszi szünetre vonatkozó rendelkezést

2020. október 18. 22:43
Szerintük a rendelkezés megsérti a Munka Törvénykönyvét, mely szerint a munkáltatónak a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölnie kell.

Amint arról lapunk is beszámolt, péntek délelőtt Szarka Gábor kancellár az előrehozott őszi szünetre és a járványügyi intézkedésekre hivatkozva elrendelte a Színház-és Filmművészeti Egyetem kiürítését. Ennek ellenére az egyetemfoglaló diákok nem tettek eleget a felszólításnak, sőt még egy épületet elfoglaltak.

A hétvégén az új vezetés újabb közleményt adott ki arról, hogy a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött. „Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét” – áll a dokumentumban.

Az SZFE oktatói vasárnap este reagáltak az új vezetés mondataira – nyilatkozatukat a 24.hu cikke alapján közöljük.

„Alulírottak, az Egyetem tanárai, ragaszkodunk a tanítás folytatásához. A rendkívüli szünetet szakmai és pedagógiai szempontból végtelenül károsnak tartjuk, munkajogi szempontból pedig aggályosnak, hiszen a rendelkezés megsérti a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 122. § (5) bekezdését is, mely szerint a munkáltatónak a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell.

A munkáltató megsérti az Mt. 51. § (1) bekezdését is, amennyiben megpróbálja jogellenesen ellehetetleníteni az oktatók munkavégzését, hiszen a munkáltató köteles a munkavállaló számára a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítani. Ennek megfelelően az egyetemi épület lezárása, a tantermek bezárása, de akár az internet lekapcsolása is ezzel ellentétes munkáltatói magatartás.Mindezek figyelembevételével az SZFE oktatói közössége a rendkívüli őszi szünetre vonatkozó rendelkezést semmisnek tekinti, és a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatja a munkát az Egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint” – írják az oktatók.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor az SZFE tanárokat kell semmisnek tekinteni. Az egyetemmel együtt. Alapítsanak másikat saját ízlésük szerint, szerezzenek hozzá befektetőket, és majd meglátják, milyen követelményeknek lesznek kitéve.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 19. 6:47

Nevetséges. Ők minden szabályra szarnak, másokra meg szabályokat találnak ki. Tetves rohadt kis bolsevik férgek. Rühes patkányfészek.

,,2012. évi I. törvény 122. paragrafus (5) bekezdését is, mely szerint a munkáltatónak a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell,,

Tévedésben vannak, mert nem a szabadság kiadásáról van szó, hanem az őszi iskolai szünet előbbre hozataláról, esetleg rendkivüli szünetről.

Továbbá azért is tévedésben vannak, mert 2012. évi I. törvény 122. paragrafus (4) bekezdése tartalmazza: (4) A szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell.
Forrás: Net Jogtár 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről

Sajnos, ez nagyon jogszerűen hangzik, de elképesztő hiba lenne, ha valóban így lenne és Szarka nem gondolkodott volna előre...
Mégis, elképzelhető, hogy Szarka szakértői csapat nélkül működik, az SZFE viszont a zsidó gyökerű Galilei Kör egyik mai alosztálya.
A galileisek alaptaktikája pedig: minden provokációs lépésük előre kiterveltek, azaz; ebben az esetben is, folyamatosan Szarka előtt járnak, ők irányítják a folyamatokat.
Alinsky szerint.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. október 19. 6:55

Nem fáj, miért fájna? Csak megállapítom azt, hogy ha nem tetszik a kormány intézkedése, ha nem tetszik az új vezetés, ki lehet szállni a buliból. Álljanak meg a saját lábukon, vagy ha nem tudnak, akkor hallgassanak, mert aki fizet, az dirigál. Ez a piacgazdaság egyik parancsa, és állítólag itt az van.

Egy fenntartónak joga van megszüntetni az intézményt, ha ott vele szembe menve el lehetetlenítik a működést. Hagyni kell őket a magukra zárt épületekben, szóljanak, ha meggondolták magukat.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 19. 10:24

Az oktatás feltételei megvannak, a régi tanárok taníthattak volna, meghatározhatták volna a tanrendet, de inkább a balhét választották.

Ugyanezt leírtam kb. két hete: Ott kell hagyni őket egyszerűen.
Egy fenntartónak joga van a teljes infrastruktúra kikapcsolására, ha a benn tartózkodók elrejtik személyazonosságukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés