Szarka Gábor elrendelte, hogy ma estig ki kell üríteni az SZFE épületeit

2020. október 16. 11:45

Ma este 18 óráig minden egyetemi polgárnak el kell hagynia a Színház és Filmművészeti Egyetem épületeit, ezt írta meg az egyetem dolgozóinak Szarka Gábor kancellár – értesült a 444.hu.

2020. október 16. 11:45
null

Ma este 18 óráig minden egyetemi polgárnak el kell hagynia a Színház és Filmművészeti Egyetem épületeit, ezt írta meg az egyetem dolgozóinak Szarka Gábor kancellár – értesült a 444.hu.

A portál szerint a kancellár azt írta, hogy az intézkedést a koronavírus járvány hazai terjedésének üteme, illetve ezzel összefüggésben az SZFE létesítményeinek működési rendjét veszélyeztető ellenőrizhetetlen belső viszonyok indokolják. A kiürítés a kollégiumokra is vonatkozik, azokat is el kell hagyni este 6-ig, a kollégistáknak ezalatt nem kell kollégiumi díjat fizetnie. A dolgozóknak október 27-én kell visszatérniük dolgozni.

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2020. október 16. 18:41
A Klubrádió helyszíni közvetítése szerint hatalmas a tömeg, kiröhögik a kancellárt, s a kormányt is, s nem mozdulnak. Szerencsétlen intézkedések egymás után a kormányzati oldalon. Szarka csak olajat öntött a tűzre, a hajléktalan is tudta, hogy ez egy eleve elvetélt lépés, mondhatni újabb égés.
szürkeSzarvas
2020. október 16. 18:36
A zsidópalánták ellenforradalma folytatodni látszik-áthágva minden törvényességet. Reméljük,a Gaal András Levente erre is gondolt,es az alternativ helyszin felkészitése elkezdődött.. Ugocsa non coronat. :)
Knerten
2020. október 16. 18:23
No, hogy áll az ürítés? Van már valami jó kis kardlapos-gumipuskás videó?
Pierre
2020. október 16. 18:21
"A SZÍNHÁZ ÉS FILMMŰVÉSZETI EGYETEM FENNTARTÓJÁNAK, KANCELLÁRJÁNAK, MB REKTORHELYETTESEINEK Önök átlátszó módon egy világjárványt használnak ürügyként arra, hogy a tiltakozó hallgatókat az egyetemfoglalás feladására kényszerítsék. Mindezt olyan helyzetben, amikor a nagyszámú és rendszeres tesztelés ellenére az egyetemi polgárok között egyetlen COVID-pozitív eset sincs, hála a magyar felsőoktatásban kiemelkedően szigorú járványügyi szabályoknak, melyeket az egyetemfoglalók vezettek be a közösség védelmében. Önök október 13.-i közleményükben azzal vádolták meg igaztalanul a tiltakozókat, hogy ellehetetlenítik az oktatást. Majd ezek után önök minden lehetséges eszközt bevetettek az oktatás ellehetetlenítésére. Az oktatókat és hallgatókat megfosztották az infrastruktúrától! A szükséges oktatási terektől! Végezetül pedig, egy mondvacsinált indokkal előre ráncigálva és kiterjesztve az őszi szünetet, példátlan módon, teljes egészében betiltották az oktatást! Ezzel az oktatási és alkotói folyamatok félbeszakadnak. Felbecsülhetetlen és pótolhatatlan kár éri a hallgatókat. Embertelen módon, néhány órás határidővel evakuálják a kollégistáinkat. A hátrányos helyzetű, illetve határon túl lakó hallgatóink esetében ez a lakhatás megvonását jelenti. Jelen rendelkezésüket a teljes oktatói közösség felháborodottan visszautasítja. Szerződésben biztosított jogunk van az oktatáshoz, a hallgatóknak joguk van a tanuláshoz, és önöknek nincs joguk ezt megakadályozni!" A Színházi- és Filmművészeti Egyetem Oktatói Közössége Budapest, 2020. október. 16.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!