Pert indítanak Melania Trump volt tanácsadója ellen a könyve miatt

2020. október 14. 7:17
A first ladyről közölt bizalmas információkat.

Az amerikai igazságügyi minisztérium pert indít Melania Trump volt tanácsadója ellen, mert a first ladyről írott könyvében megszegte a titoktartásra szerződésben vállalt kötelezettségét. A szövetségi igazságügyi tárca egyben azt kérte az ügyben eljáró bíróságtól, hogy a könyv eladásából, továbbá esetleges megfilmesítéséből származó bevételeket utaltassa át egy kormányzati vagyonkezelői alapítványhoz, onnan pedig a pénzügyminisztériumba kerüljenek majd. Stephanie Winston Wolkoff korábban – még Donald Trump elnökké választása előtt – baráti viszonyt ápolt Melania Trumppal, akinek később tanácsadója is lett a Fehér Házban. Melania és én: barátságom felemelkedése és bukása a first ladyvel címmel hat héttel ezelőtt megjelentetett könyvében lejárató szándékkal megannyi apró részletet írt meg Melania Trumpról. A CNN hírtelevízió a napokban meg is hívta Winston Wolkoffot, aki esti főműsoridőben is beszámolt a könyvben írottakról, ám interjújának és könyvének visszhangja a first ladyre nézve pozitív volt. Kiderült ugyanis, hogy Melania Trump nem az az „elnyomott feleség”, amilyennek az amerikai sajtó Donald Trumppal ellenséges része oly szívesen beállítja őt.

A szlovén születésű egykori topmodellről írt könyvből egy önálló, határozott véleménnyel rendelkező, a férjét szerető és a férje mellett kiálló asszony portréja bontakozik ki, akinek ráadásul döntő szava van férje lépéseinek meghatározásában. Winston Wolkoff szerint Donald Trump mindenben meghallgatja a felesége véleményét, és senkinek nincs rá olyan jelentős befolyása, mint Melaniának. Az 50 éves, egyébként rendezvényszervezéssel foglalkozó Winston Wolkoff kedden este kiadott közleményében azt hangoztatta, hogy eleget tett a Melania Trumppal kötött megállapodása valamennyi passzusának, ám a titoktartási kötelezettségvállalása véget ért „amikor a Fehér Ház felmondta a megállapodást”. A közleményben azt írta: „Az elnök és a first lady az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát használja fel, hogy elhallgattasson engem, és ez az amerikai alkotmány (szólásszabadságról szóló) első kiegészítésének megsértése és kirívó kormányzati visszaélés a saját személyes érdekek és célok érdekében”. Panaszában az igazságügyi tárca azzal érvelt, hogy a first lady hagyományos közszereplői mivolta okán jogosult a panasz ügyében eljárni. Ez a hagyomány Martha Washingtonig, az Egyesült Államok első elnöke, George Washington hitveséig nyúlik vissza.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annuska, ugye legalább a 444-es cikket végigolvasta? Mert akkor csak szimplán hüjének tetszik lenni...
„Kidolgozom a belem a karácsony miatt, de ki a szart érdekel a karácsony és a dekorációk? De meg kell csinálnom, ugye? Oké, megcsinálom, dolgozom rajta, megtervezem, aztán azzal jönnek, hogy mi van a szétszakított családokkal. Hagyjatok már egy perc kurva nyugtot. Hol voltak, amikor Obama is ezt csinálta? Próbáltam összehozni a gyereket az anyával, de nem volt esélyem, végig kell menniük az eljáráson.”

Akkor az van, hogy Trumpékat lejáratandó idehánytál egy szövegkörnyezetéből kiemelt indulatos mondatot. Akkor nem hüje vagy, hanem kútmérgező...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés