Oroszország–Magyarország: 0–0

2020. október 14. 21:50
Gól nélküli döntetlen született Moszkvában.

Nem született gól a magyar és az orosz labdarúgó válogatott moszkvai találkozóján szerda este. A két csapat így 1-1 ponttal gazdagodott, a B liga 3. csoportját így az oroszok vezetik 8 ponttal, a második helyen pedig a magyar válogatott áll 7 ponttal. A csoportban rendezett másik, török-szerb mérkőzés szintén döntetlennel zárult. 

A Moszkvában rendezett meccs a szeptemberi budapesti mérkőzés visszavágója, amit 3–2-re nyert meg a Sztanyiszlav Csercseszov vezette orosz nemzeti tizenegy. A Marco Rossi-féle magyar csapat a Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár, Holender – Gazdag – Szalai Á., Nikolics kezdővel állt fel a Dinamo Moszkva stadionjában rendezett mérkőzés kezdetén. 

Az első játékrészben az orosz válogatott fölénye volt érezhető, de a magyar csapat fegyelmezetten védekezett, ezért a házigazdák a 45. percig nem is igazán tudtak veszélyes helyzetet kialakítani Dibusz Dénes kapuja előtt. A magyar kapu a második félidőben is gyakran volt nyomás alatt, de a magyar válogatott is ki tudott alakítani néhány veszélyesebb helyzetet az házigazda térfelén, összesen 6 kapura tartó lövésük volt (az oroszoknak 10). A második játékrész végén a játék jóformán csak a magyar térfélen zajlott. A Csercseszov-féle orosz együttes dominanciája érezhető volt, jóval többet birtokolták a labdát, mint a magyar csapat, és a passzaik is valamivel pontosabbak voltak. 

A B liga 3. csoportja tehát jelenleg így néz ki: az első helyen az oroszok állnak 8 ponttal, őket követi a magyar válogatott 7 ponttal. A harmadik helyen a hárompontos törökök, a negyediken pedig az eddig még nyeretlen, kétpontos szerbek állnak.

(Mandiner)

A nyitóképen: Szalai Ádám (j) és Fjodor Kjudrasov. Fotó: MTI/AP Pool/Pavel Golovkin

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a lényeg, hogy nem kaptunk ki. Végülis, győzelem.

Moszkvában nem rossz eredmény egy döntetlen.

Ez egy nagyon nagy észrevétel! Meg is jegyeztem egy életre.

Pláne ahhoz képest, hogy a vereség is benne volt a pakliban.

Erősen tartalékos/kísérleti csapattal kifejezetten jó eredmény. A csoportból valószínűleg már nem esünk ki, ha hozzuk az utolsó két hazai meccset, még csoportelsők is lehetünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés