Két felajánlást tett a dolgozóknak az SZFE új vezetése

2020. október 1. 18:18
A sztrájbizottság követelését is meghaladó bérfejlesztést ajánlott az új vezetés.

Két felajánlást tett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetése a dolgozóknak: januártól 15 százalékos béremelésben részesülnének és változatlan maradna a munkarendjük is. A Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár által jegyzett, az MTI-hez is eljuttatott közlemény felidézi, hogy az SZFE sztrájkbizottsága szeptember 29-én két követelést támasztott a munkáltatóval szemben: 10 százalékos bérfejlesztést és az állami fenntartás idején irányadó munkarend fenntartását. Az SZFE csütörtökön hivatalba lépett vezetése – az egyetem fenntartójának támogatásával – a sztrájkbizottság követeléseit meghaladó, átlagos 15 százalékos bérfejlesztést tart indokoltnak 2021. január 1-től. A munkarend változatlanságára vonatkozó követelést az SZFE vezetése elfogadja.

Tekintettel arra, hogy a kilátásba helyezett dolgozói bérfejlesztés az SZFE sztrájkbizottsága által megfogalmazott követeléseket jelentősen meghaladja, illetve a munkarendre vonatkozó követelés is meghallgatásra talált, ezért az SZFE vezetése a fenti követelések vonatkozásában sztrájkbizottsággal a tárgyalást lezártnak tekinti, és megkéri az sztrájkban résztvevőket, hogy folytassák a munkát. Amennyiben a sztrájkbizottság ennek ellenére a sztrájk folytatása mellett döntene, úgy az SZFE vezetése semmisnek tekinti fenti ajánlatát” – olvasható a közleményben.

Mint írják, az SZFE új vezetése és fenntartó kuratóriuma továbbra is a párbeszédet tartja az a SZFE körül kialakult helyzet rendezése egyetlen lehetséges módjának és kész az azonnali konzultációra a megoldás érdekében. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem jövő évi költségvetési támogatását illetően hárommilliárd forintról állapodtak meg, ez volt a kuratórium kérése és a kuratórium rendelkezhet az összeggel. Ez az összeg több mint kétszerese az intézmény eddigi költségvetésének.

A kormánynak egy lehetősége van az alapítványi fenntartású egyetemek esetében: a megfelelő források biztosítása, és ezt meg is tette – mondta. Megerősítette: a kormány megbízik a kuratóriumban, és komolyan veszi azt a törvényben rögzített szabályt, hogy a jövőben nem a kormány felügyeli az alapítványi kézbe adott felsőoktatási intézményeket.

(MTI)

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Diktatúra! Rabszolgasors.!
Tízet kérnek és tizenötöt kapnak!
1,5 milliárd támogatás helyett 3 milliárd!

Bezzeg ha Gyurcsány kormány lenne még gumilövedéket és kardlapot is kapnának. Meg megunnák oszt hazamennének. Ez lenne a demokrácia.


"A balos háttérirányítók nem fogják engedni, hogy megbékélés legyen és normalizálódjon a helyzet."
Mi fogunk végül győzni, Európa-pártiak, a bal-lib-zöld mocsok söpredék pedig veszít.
De csakis, ha pengeélesek és pengeokosak leszünk.

Ahogy fiatalabb korunkban, khmmm, ha kemény volt a helyzet, mondtuk:
"Fő a nyugalom és a piszkos nagy lezserség"...
Szem a pályán, mindent látni és hallani...

Ezt a pénzt értelmes dolgokra is el lehetne költeni....a kormány nem tanul semmiből sem, van akit nem lehet megvásárolni, ezzel együtt is gyűlölni fogják Orbánt és a kormányt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés