Fáklyás futást szerveznek az SZFE diákjai

2020. szeptember 29. 8:33
Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába indulnak a Vas utcából.

Október 3-án szombaton délután öt futó indul a Vas utcából egy-egy fáklyával, amelyeket stafétaként adnak kézről kézre: vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek majd meg Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába. A futókhoz bárki csatlakozhat október 3-án és 4-én.

Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói hisszük, hogy a küzdelem, amit vívunk és a támogatás, amit kapunk, nem csak a mi egyetemünk megmentéséről szól, hanem a magyar felsőoktatás szabadságáról. A modellválltásnak álcázott erőszakos hatalomátvétel már számos magyar felsőoktatási intézményt megfosztott a szabad önrendelkezés jogától – több egyetem nem juthat erre a sorsra! A hallgatói összefogás már kezdetét vette, az elmúlt egy hétben tizenöt egyetemen tartottak alulról szerveződő hallgatói fórumokat a diákok” – olvasható a Facebookon közzétett meghívóban.

Hozzáteszik: „Szerdán a Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete előtt őrlángot gyújtunk, szombatról vasárnapra pedig a Ti segítségetekkel visszük el ezt a lángot az ország öt egyetemére: Debrecenbe, Egerbe, Kaposvárra, Pécsre és Szegedre! Öt futó indul útnak szombat délután a Vas utcából egy-egy fáklyával, amelyeket stafétaként adnak kézről kézre, egészen addig, amíg vasárnap délután a lángok egyszerre érkeznek meg Szeged, Pécs, Kaposvár, Eger és Debrecen városába. Ezekben az egyetemi városokban vasárnap délután fogadó események várják majd a lángot koncertekkel, beszédekkel és demonstratív performanszokkal.

(Mandiner)

Kép forrása: Facebook

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szégyen a futás és haszontalan.

Helyesen: fáklyás vesszőfutás...

De tesznek róla, hogy érdekelje az SZFE a legszélesebb közönséget.
A bolsi gondolkodás - amikor a kisebbséget kinevezték a többségnek - alapja: a megtévesztés, a propaganda,és mindenekelőtt: a provokáció.
Ez a futás echte provokáció, és a résztvevők többségének erről pontos tudomása van, bár sok közöttük a megtévesztett naiv álmodozó.
Bár, ha az SZFE-n jellemző hideg vizes, meztelenre vetkőztetett agykicserélés-megoldásra gondolunk, mindenkinek pontosan kell tudnia, hogy amit csinál, az aljas kis provokáció...
És, ha ezt leírtam, akkor mit akartam mondani?
Csak amit első perctől: hadd fussanak, fussanak, a mi dolgunk: ott kell őket hagyni és elindítani egy új osztályt, tanévet, összevonva a polgári színházak oktatásában résztvevőket és még csak nem is fontos, hogy budapesti helyszínnel.
A vidéki városokban is, ahol szívesen látják a VALÓDI MAGYAR SZÍNI OKTATÁST...

Még 2 napotok van....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés