A Momentum tanácsadójaként tér vissza a politikába Bajnai Gordon

2020. szeptember 26. 20:40
Bajnait még Gyurcsány indította el közéleti pályafutásán, úgy tűnik, most a Momentum hozza vissza a belpolitikába.

Több lap is úgy értesült: a Momentum tanácsadójaként szállhat vissza a magyar politikai ringbe Bajnai Gordon volt miniszterelnök. A Momentum több egykori politikust kért fel arra, hogy segítsék a párt felkészülését a 2022-es választásra. Úgy tűnik, az egyik leendő tanácsadó nem más, mint Bajnai Gordon.

„Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk” – nyilatkozta a Blikknek Fekete-Győr András pártelnök. Hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe, mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

„Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el” – mondta a pártelnök.

Fekete-Győr nem sokkal azután tette a bejelentést, hogy azt nyilatkozta, „megbékéltünk Gyurcsány Ferenccel”, valamint világossá tette, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke helyet kap a közös baloldali listán.

Mint emlékezetes, Bajnai egykori miniszterelnökként a magyar történelem egyik legnagyobb megszorító csomagját vezette be. Gyurcsány Ferenc indította el politikai pályafutását, majd lemondása után követte őt a miniszterelnöki székben. 2014-ig aktívan részt vett a közéletben, a választáson pártjával Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét támogatta. A '14-es kudarc után külföldre ment, hogy a politikából kiszállva a multinacionális cégek világában tevékenykedjen: 2014-ben a francia hátterű infrastrukturális befektetésre szakosodott Meridiam Infrastructure-nál vállalt vezetői feladatokat. Az itt végzett munkájáról családi okok miatt 2017 elején mondott le. Ezt követően csatlakozott a világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó cégéhez, a Campbell Lutyenshez, a vállalat nemzetközi tanácsadói testületének elnöke lett. 

Most, 2020-ban úgy tűnik, Gyurcsány egykori minisztere, a szocialisták volt miniszterelnöke, az Együtt 2014 Mozgalom volt vezetője a Momentum háttérembereként tér vissza a magyar belpolitikába. Az Origo portrécikkét Bajnai Gordonról itt olvashatja.

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért választották, mert nem akarnak bekerülni a Parlamentbe?
Akkor jó választás volt.

A magyar politika nagy forradalmának ígéretével belépő Momentum most sorra hozza vissza a balos levitézlett figurákat, s másodvonalbeli ex-jobboldaliakat. Évek alatt képtelenek voltak saját új garnitúrát kinevelni. Ezek lennének a jobb kormányzati erők? Nehogy ez ellenzékre szavazz, ha nem akarsz egy már lebőgött, az országot csődbe juttató rezsim restaurációjában segédkezni!

Szürreális.

Ezek alig 3 éve azzal indultak, hogy "se Orbán, se Gyurcsány" , meg hogy 21. század, meg hogy harmadik út, meg hogy törésvonalak meghaladása...

... erre mára legyártották magukból a hardcore SZDSZ-t, Gyurcsány szövetségesei, közös jelöltekkel, közös listán, most meg leigazolják Gyurcsány miniszterét/miniszterelnök-pótlékát...

Na sebaj, reméljük hasonlóan sikeres lesz Bajnai, mint kerek 8 évvel ezelőtt. :)))

https://youtu.be/fYHSTbCBbno


Na bumm! Tanácsadó úgy tudom a Balázs Péter meg talán a Jeszenszky is, semmi nem történik.

"A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt" címmel jelent meg. A miniszterelnök szerint "Magyarország két egymást követő kormánya" olyan lépéseket tett, amik "összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" – fogalmazott Orbán Viktor.

A balliberális média szerint. A valóság

,,A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen” - mondta Orbán Viktor a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában.
https://index.hu/gazdasag/magy..

Tényleg a Bajnai kormányt dicsérte? Esetleg a magyar népet, akik ,,sztrájkok és tiltakozások nélkül,, elviselte az iszonyatos megszorításokat?

Nemzetieskedés? A ti kommunista internacionalizmusokat folytatják, amit az Apró klán és az egyik utolsó kádári KISZ vezető, Gyurcsány fémjelez. FeGyőr a határon túli magyaroknál többre tartja a román testvérpárt iránti hűséget.

Ez a magyar emberek dicsérete, ahogy és amiért elviselték a megszorításokat.

Bajnai pont olyan, mint a Tóth Bertalan. Se karizma, se tehetség a politikához.

Igen. A hajdubetnel ott sem volt és nem értett hozzá.
A villanyóra megbutykolese jól ment neki, az Elmű meg elsikalta a bűnét.

Az egészet el kéne olvasnod. Egyértelmű, csak a ballib média ezt sulykolta az ellenzéki fejekbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés