Orbán: Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot

2020. szeptember 19. 11:12
Orbán Viktor Facebook-oldalán, egy videó keretei közt számolt be a gazdaságvédelmi operatív törzs döntéseiről.

„A kormánynak az a döntése, hogy a munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni, ezért ma a hitelmoratórium kérdésével foglalkoztunk” – fogalmazott a kormányfő Facebook-oldalán megosztott videójában, miután összeült a gazdaságvédelmi operatív törzs, hogy megvitassák a gazdaság élénkítésének lehetséges eszközeit. Az operatív törzs ajánlásait a Kormány elfogadta. A döntések az alábbiak voltak:

  • Meghosszabbításra kerül a háztartások számára nyújtott hitelmoratóriumot néhány társadalmi csoport esetében január elsejétől további hat hónapig. (Meghosszabbításra kerül a gyermeket nevelő családoknál, a nyugdíjasoknál, a munkanélkülieknél és a közfoglalkoztatottaknál. Számukra a moratórium automatikus, nekik akkor kell megkeresniük a bankot, ha mégis fizetni szeretnének.)
  • A vállalkozások esetében a vállalkozónak be kell jelenteniük, ha a moratóriumot meg akarják hosszabbítani és ha a bevételük több, mint 25%-al csökkent, ugyanis ebben az esetben sor kerülhet annak meghosszabbítására.
  • Az összes háztartási és vállalkozási hitel esetében a járvány kezdete előtt fölvett hiteleknél 60 napra kerül elrendelésre a felmondási tilalom.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viktor!

Már nem vagy huszonéves, tegnap a rádióban is fontosnak tartottad a maszk viselését, akkor miért nem viseled? Varga Mihály felkészül?

Viktor!

Csak egy kérdés, vigyáztok a legnagyobbra, Demjén Ferencre, Rózsira, hogy 22-ben győzzetek, Rá is szükségetek lesz, meg a régi Kormoránra......Az érzelmek, s nem a tények, statisztikai számsorok háborúja lesz......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés