Szabó Győző Vidnyánszkyról: Hát nincs lelkiismerete?

2020. szeptember 17. 8:32
„Én azt érzékelem, hogy Vidnyánszky Attilát egy percig sem rendítette meg, hogy a színházi világ legnagyobb tekintélyei, mesterei most önként kivonulnak a színészképzésből. Ez tényleg nem tűnik fel neki? Vagy tényleg ennyire beleszarik az egészbe?” – reagált a 24.hu-nak az SZFE-ügyre a színész.

A 24.hu megkérdezte Szabó Győzőt, mit gondol az SZFE-ügyről.

Hogy mit gondolok, azt elég nyilvánvalóan kifejezi, hogy az első tanítási napon, hétfőn, én is őrt álltam az egyetem erkélyén az egyik színész osztály tagjaival együtt, holott én magam soha nem jártam a színművészetire. Pontosabban nagyon sokat megfordultam ott a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján, csak nem színinövendékként, hanem nézőként, merthogy rengeteg vizsgaelőadást láttam az Ódry Színpadon. Volt olyan produkció, amit kétszer-háromszor is megnéztem. Mindig sikerült beszöknöm valahogy, persze sokan azt hitték, hogy én is színészhallgató vagyok, miközben a képzőművészetire jártam” – válaszolta a népszerű színész.

Szabó az őrt állás mellett Réczey Zoltán grafikus barátjával terveztetett egy pólót is, amelyen sárga alapon a piros-fehér kordoncsíkok figyelhetők meg. „Csináltattam belőle száz darabot, bevittem az egyetemre, el is kapkodták. A hétfői sajtótájékoztatót már abban tartották a diákok. Napokon belül elkészül újabb száz póló, azokat is viszem be” – mondta.

„Én azt érzékelem, hogy Vidnyánszky Attilát egy percig sem rendítette meg, hogy a színházi világ legnagyobb tekintélyei, mesterei most önként kivonulnak a színészképzésből. Azok, akik évtizedeken át rajzolták meg a színházi szakma ívét. Ez tényleg nem tűnik fel neki? Vagy tényleg ennyire beleszarik az egészbe? Hát nincs lelkiismerete?” – reagált a színész arra a felvetésre hogy miután a szemben álló felek súlyos sérüléseket okoztak egymásnak az elmúlt hetekben, vajon vezet-e még út a kompromisszumhoz.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 292 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,vidnyánszky sem járt. öngól,,

Öngól neked.

,, felvételt nyert a Kijevi Állami Karpenko-Karij Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Itt 1992-ben szerzett rendezői diplomát, emellett 1990-től egészen 1997-ig színészmesterséget oktatott az intézményben,,

Én csak annyit mondok Szabó Győzőnek, meg a szabógyőzőknek, a qr, nem, nem mondom ki, csak annyit:
Kár, hogy nem volt jó anyád, de talán anyád sem...

Hol van a 2020. évi LXXII. törvényben, hogy magánegyetem?

Van egy beszélgetős műsora a jutyúbon, asszem a Blikk szponzorálja. Ott nagyon jól látszik, hogy mennyire szét van esve.

Annak a borzasztó gyűrűnek is több esze lehet, minta gazdájának.

Tarol, mikor egy disznó beszél lelkiismeretről...

Bizony, napról napra emelkedik a tét.
Először arról van szó, hogy maradjanak, csinálják.
De nem biztos, hogy ez lesz a vége.
A felelősséget ugyanis - még a színházi oktató szarjankóknak és jancsikáknak, iluskáknak, a "tanulóknak" is - vállalniuk kell...

Nézz bele pár részbe:

https://www.youtube.com/result..+gy%C5%91z%C5%91

Szerintem nem játssza meg magát, tényleg ennyire szét van zuhanva.

Az SZFE ugyanaz az Alinsky-alom ezért a módszer, az eljárás, a narratíva
KICSIT, - NAGYON - HASONLÓ, UGYANAZ AZ ALGORITMUS: MEGCÉLZOM, MEGRÁGALMAZOM, VÉDEKEZÉSRE KÉNYSZERÍTEM, MIUTÁN KELLŐEN LEJÁRATTAM, SZABADON ELMEHET, JA, ÉS JÓVÁTÉTELT IS FIZET, AZ ALJASSÁGOMÉRT...
"Sokkoló az ismerethiány a holokausztról a negyven év alatti amerikai felnőttek körében - derült ki egy szerdán közzétett felmérésből, amelynek adatai szerint a megkérdezettek 11 százaléka vélte úgy, hogy azt a zsidók követték el."
"A felmérést a zsidó jóvátételi világbizottság (WJRO) rendelte meg. A szervezet elnöke, Gideon Taylor sokkolónak és elszomorítanak nevezte az eredményt, egyben úgy vélte, az megmutatja, miért szükséges most cselekedni, amikor még élnek "holokauszt-túlélők", hogy elmondják történeteiket."

---Lefordítva SZFE-re: A történtek, Vidnyánszky agresszív terrorja, ellopta a szenátust - AMIBŐL EGY SZÓ NEM IGAZ! - "megmutatja, miért szükséges most cselekedni," értsd: ugyanannak (a valóságban embertelen) 50 éves oktatásnak, ugyanazokkal FOLYTATÓDNIA KELL!

A felmérések lényege: NEM AZ EREDMÉNY A RELEVÁNS, HANEM: KI A MEGRENDELŐ.

Győzike, előbb tanulj meg beszélni. Az a motyogás, hadarás amit művelsz nem méltó egy magyar színészhez.
Nincs lelkiismeret furdalásod, hogy Vidnyánszkyt bírálod, miközben csak ajtóállónak vagy jó?

Ezt azért például Apáti Bencének, vagy Kálomista Gábornak is a fejéhez vághatod...

Ezt kérdezed:
"Eperjes Károly miért nem szólal meg?"

Eperjes a Színház- és Filmművészeti Főiskolán
Major Tamás és SZÉKELY GÁBOR tanítványaként 1980-ban szerzett színészi oklevelet.
Az SZFE 150 éves évfodulóján (2015-ben)
nagy ELISMERÉSSEL beszélt a főiskoláról, tanárairól:
VIDEÓ:
https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés