Lemondott a budapesti amerikai nagykövet

2020. szeptember 15. 20:32
„Magyarországot és a magyar népet mindörökre a szívembe zártam” – írta elköszönő üzenetében David B. Cornstein nagykövet, keddi üzenetében, mivel lemondott az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról.

David B. Cornstein nagykövet kedden jelentette be, hogy lemondott az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról. Elköszönő üznetét teljes terjedelmében az alábbiakban olvashatja:

„Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról. Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén. Hiányozni fog Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szereztem, ám nagykövetségi kollégáimat, Magyarországot és a magyar népet mindörökre a szívembe zártam.”

David B. Cornstein 2018. június 25-én adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. A New York-i milliárdos üzletember – akinek nagyanyja magyar születésű – korábban az amerikai kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Tevékenykedett New York Állam Olimpiai Bizottságának elnökeként, a Battery Park városi tanácsának tagjaként, valamint egy kemoterápiás kezelésekre szakosodott és egy cukorbetegekkel foglalkozó alapítvány is az év emberének választotta.

(MTI/Mandiner)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég idős ember Cronstein úr, én is eü-re gondolok, esetleg a hátralévő éveket szeretné családja, barátai körében eltölteni.
Jó embernek tartom, ami nagy szó a mai világban.
Mindenesetre Goodfriend barátunk 180 fokos, pozitív utóda.

Okos, intelligens ember, szimpátiával viseltetik országunk iránt, azokat a felületeket kereste, amelyek összekötnek bennünket, mint nagykövet tárgyilagos, független maradt, nem uszította a balliberálisokat a kormány ellen. Sajnálom, hogy elmegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés