Vidnyánszky szerint büszke, egyenes gerincű embereket kell képezni

2020. szeptember 14. 8:53
A rendező elmondta, hogy ha az SZFE mostani vezetése nem képes arra, hogy elindítsa az oktatást, akkor ők megteszik.

A HírTV Bayer show című műsorának Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium elnöke volt a vendége vasárnap este – írja a hirtv.hu.

Bayer első kérdésében azt firtatta, hogy az egyetem oktatóinak és hallgatóinak mi a problémája Vidnyánszkyval. A Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy az oktatókkal még csak-csak lehet találkozni, de a diákok, mivel elbarikádozták magukat az egyetemen, teljesen el vannak szeparálva. Ez után kifejtette, hogy évtizedek óta húzódó problémák tapasztalhatóak az SZFE-n.

Szerinte ebben a történetben a gyerekeket, diákokat használják pajzsként, az ő életük van föltéve a kártyaasztalra – nyomatékosított. A kuratórium elnöke kiemelte, hogy gátlástalanul nem érdekel senkit az, hogy mi lesz a szemeszterükkel, közben pedig a diákok 85 százaléka aktiválta a félévét, ami azt jelenti, hogy szeretnének tanulni, hisznek az oktatás elindulásában.

Vidnyánszky arról is szót ejtett, hogy szeretnék kiszélesíteni a jelenlegi szakmai spektrumot, és szeretnék megszüntetni a diákok 30 éve tartó túlhajszolását. „Mi még mindig azon vagyunk, a kuratórium, hogy el kell kezdeni az oktatást. Ha a mostani vezetés nem képes arra, hogy elindítsa, akkor mi elindítjuk” – tette hozzá. Emellett cél még, hogy ismét elismert lehessen az intézmény nemzetközi szinten is.

„Büszke, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben. Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereiket ismerik, tudják. Ezt kell erősíteni bennünk. Szóval lényegileg, filozófiáját tekintve másképp képzeljük ezt el” – hangsúlyozta le a rendező.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencsére a fia az. Igaz, hogy az apja ellen van.

Vicces, hogy ezt pont azt mondja, aki még semmilyen tényt nem mondott ennél a cikknél, ellenben végig személyeskedett :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés