Szankcionálható lesz a BKK járatain a maszk nélküli utazás

2020. augusztus 14. 8:43
Le is szállíthatják azt, aki maszk vagy kendő nélkül utazna – figyelmeztet a közlekedési központ.

A Budapesten utazók nagy többségben továbbra is szabálykövetők, ugyanakkor lazul a maszkviselési fegyelem – írja a BKK. A közlekedési központ emlékeztet, hogy eddig is kötelező volt a járatain a maszk, vagy sál viselése – bár eddig nem számíthatott szankcióra az, aki ennek nem tett eleget. A BKK közleményében hangsúlyozta: „a maszk kizárólag akkor nyújt védelmet, ha helyesen hordjuk: nem az állunkon, a nyakunkon, vagy a fülünkön lógva, hanem úgy, hogy a lehető legjobban eltakarja a szájunkat és az orrunkat is”.

A maszk használatát elsősorban az ellenőrök, illetve a metróbejáratoknál ellenőrzést végző utaskoordinátorok ellenőrzik, és ha szükséges, felhívják az utasok figyelmet a szabály betartására. „Aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból” – mutat rá a közlemény.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez derék döntés, de attól tartok kevés, és így alig kivitelezhető. Ide rendszeres rendőrségi őrjáratok kellenének a végrehajtáshoz.

Miért nem volt szankcionálható eddig? Ugyanúgy az utazás feltétele, mint a jegy.

Remélem nem csak a leszállítás lesz a szankció. Meg hasonló legyintések egy papírszalvétával.

Menjen a kormány a p.......ba. A villamos tele maszk nélküli idős és fiatal utassal, Az Auchan és a Tesco áruházakban csak a mikrofonba mondják be, hogy a vásárlók viseljék a maszkot, közben a többség maszk nélkül tolong, krákog, tüsszög bent. Amikor az Auchanban reklamáltam, azt mondták, hogy nem az ő feladatuk ezt ellenőrizni.

Minden normális embernek kizárólag az Aldit tudom javasolni - ugye egy német láncról van szó, ami kötelez - , ott bent maszkos fiúk, lányok figyelmeztetik és kiküldik a maszk nélküli vásárlókat.

A kormány illetékes szerve miért nem bünteti meg az Auchant és a többi, a rendszabályokat figyelmen kívül hagyó áruházakat? tegnap a Kossut Rádióban - valami betelefonálós műsor - a műsorvezető azt találta mondani, hogy a nagy áruházak betartják az előírásokat, hát jót nevettem, hogy lehet valaki műsorvezető, ha nem jár például az Auchanba?

Szóval egyfelől árad - jogosan -a rádióból a bunkó magyarnak, hogy vigyázzon magára, de másokra is, de nincs aki szankcionálná. Holnaptól megjelennek a kormány illetékes szervei az Auchan áruházakban, s milliókra megbüntetik az áruházat, ha találnak egy, maszk nélküli vásárlót is? ha nem, akkor meg miről dumálnak? Addig is CSAK AZ ALDI!!!!!

Egyik láncnál sincs érdekeltségem, tévedsz, csak szeretem, ha betartják a szabályokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés