Tizennyolccal emelkedett az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020. július 19. 9:53
Az aktív fertőzöttek száma 514, haláleset nem volt.

Tizennyolccal, 4333-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A fertőzés következtében elhunytak száma változatlanul 596, 3223-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 514. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. Kórházban 82 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 5486-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 307 846.

Kiemelték: a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – írták. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz – tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást – emelték ki.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2012) és Pest megyében (656) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (263) és Csongrád-Csanád megye (133), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

(MTI)

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiányolom az új esetek megye szerinti bontását, pedig ez nagyban segíthetné a lokális védekezést. Tegnap nagy nehezen kiástam azt, hogy a 22-ből legtöbben Borsodból, ezt követően Csongrádból jöttek. Ezt követően jött a Főváros és Pest megye, a többi eset "egyedi" volt.

Google-lel több szókombinációval rákerestem és az egyik oldalon rajta volt. Egyébként minden nap közlik a fertőzöttek számát és ha valaki nem lusta ( mint én) az egyszerűen leírja az egymást követő napok adatait, aztán már csak egy összevetés. Tehát valójában hivatalosan közlik a megyei adatokat.

A legfontosabbat kihagytam, szerencsére "terra" beírta. A fertőzöttek száma megye szerinti bontásban megjelenik az országtérképen. Ezeket a napi adatokat kell összevetni két egymást követő napon.

Ilyen nincs.
Kb. minden szigetországban is ott van a vírus. Vagy vegyük mondjuk Montenegró példáját, amely tavasszal jó ideig az utolsó európai ország volt, ahol nem detektáltak fertőzöttet, és hát eléggé elszigetelt helyen lévő kis ország a központi elhelyezkedésű Magyarországhoz képest. Most meg ott van az egyik "gócpont".

Teljesen észszerűtlen követelményt állítasz fel.

Köszi, itt egy olyan hely van ( BAZ megye), ahol júliusban majdnem megduplázódott az esetszám. Az NNK emberei már biztosan komolyan vizsgálódnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés