Kocsis: A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat

2020. július 12. 7:52
Kocsis Máté szerint átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség, minden olyan gyermekvédelmi szabályt, vonatkozó jogszabályt át kell nézni, amely segíti azt, hogy a pedofil bűncselekmények – legyenek azok közvetett vagy közvetlen módon elkövetettek – elkövetőit elriasszák. A pedofil bűncselekmények azok, ahol önmagában a gondolat is büntetendő kellene, hogy legyen – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté – a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt – Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettéről azt mondta, az ügy rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége. Hangsúlyozta, átfogó problémáról van szó, nem egy konkrét szexuális bűncselekmény történt egy vagy több gyermek sérelmére, hanem az elkövető számítógépén találtak több ezer fényképet. A probléma sokkal szerteágazóbb és kiterjedtebb annál, mint hogy leegyszerűsítsék a gyermekek sérelmére elkövetett pedofil bűncselekménynek, és a jelenséggel szemben minden eszközzel fel kell lépni – emelte ki.

Kocsis szerint már a gondolat is büntetendő kellene, hogy legyen

Ezért Kocsis Máté szerint átfogó jogszabály-módosítási csomagra van szükség, minden olyan gyermekvédelmi szabályt, vonatkozó jogszabályt át kell nézni, amely segíti azt, hogy a pedofil bűncselekmények – legyenek azok közvetett vagy közvetlen módon elkövetettek – elkövetőit elriasszák. A pedofil bűncselekmények azok, ahol önmagában a gondolat is büntetendő kellene, hogy legyen – fogalmazott a frakcióvezető. Kitért arra: a gyermekek az internet térhódításával olyan veszélyben vannak, amit sokan nem is tudnak felmérni. Ezért – két kisgyermek apjaként – számos más szülőhöz hasonlóan maga is ragaszkodik ahhoz, hogy azok, akik pedofil bűncselekményre képesek vagy ilyen fényképeket használnak fel saját célokra, minél előbb minél szigorúbban az igazságszolgáltatás elé kerüljenek.

Kocsis Máté problémásnak nevezte azt is, hogy Kaleta Gábor ügyében a bírósági ítélet miért ennyire gyenge, és az ügyészség miért nem fellebbezett súlyosbításért. Ezek mind olyan kérdések, amiket körül kell járni, és a legnagyobb figyelemmel kell megalkotni majd az új szabályokat – hangsúlyozta. Felvetette, hogy ha szükséges, akkor ki kell zárni bizonyos esetekben a bírói mérlegelés lehetőségét, mert abban nincs vita, hogy ez az ítélet mindenkit felháborított, aki jóérzésű ember.

Átfogó gyermekvédelmi csomag készül

Az irányításával felálló, a gyermekvédelmi rendszert áttekintő munkacsoportba számos gyermekvédelmi szakembert, szakjogászt, büntetőjogi szakjogászt, az illetékes minisztériumok vezetőit, munkatársait, illetve a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportjainak kompetens politikusait is bevonják. Kocsis Máté szerint körülbelül egytucat jogszabályt kell érinteni, amelyeket nemcsak egy ügy kapcsán tekintenek át, hanem egy átfogóbb, szélesebb körű gyermekvédelmi csomag részeként.     Emlékeztetett: az elmúlt években már születtek jogszabályok ebben a tárgyban. Példaként említette, hogy 2014-ben a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetében kizárták az elévülési időt, illetve születtek arra is jogszabály-módosítások, hogy ha valaki gyermekekkel kapcsolatos munkát végez, és ilyen minőségben követi el ezeket a bűncselekményeket, azokat végleges hatállyal el lehessen tiltani a foglalkozásuktól. Azonban egyrészt ezekben az ügyekben is megmaradt a bírói mérlegelés lehetősége, másrészt sokkal szélesebb a probléma, minthogy erre leegyszerűsítsék. Sokan és sokat fognak azon dolgozni, hogy a gyermekek védelme szempontjából minden területre kiterjedő szabályozást alkossanak meg – ígérte Kocsis Máté.

A műsorban arról is beszéltek, hogy annak kapcsán is történt jogszabálymódosítás, amikor a közelmúltban egy börtönből szabadult apa a láthatáson megölte gyermekeit. Az élet gyorsan változik, és olyan sok veszélynek vannak mind erkölcsi, mind pedig fizikai értelemben kitéve a gyermekek, hogy ezekre folyamatosan reagálni kell – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Szomorú tendenciának nevezte, hogy a világ durvul, és „egyre betegebb” történeteket hallani. Ezzel szemben a jog eszközével védekezni kell, a parlamentnek nincs más választása, mint hogy folyamatosan szigorít – hangsúlyozta Kocsis Máté.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy politikai pedofil

Ne gondoljuk, hogy a baloldal spontán felháborodással rontott rá a nemzetre a Kaleta féle pedofil ügy miatt. Ez párt döntés. Nyomorult emberek ülnek az adófizetők által finanszírozott irodájukban és politikának gondolják, hogy mivel tematizálják a közbeszédet.
Ez is politika, valóban.
A nemzet cenzora egész életében rombolt. A szabad gondolat, a Tiszatáj, a Mozgó Világ betiltásában tevékenyen vett részt, ki tudja hány embert, hány szellemi műhelyt nyomorított meg: senki nincs Magyarországon, aki összeszámolta volna. Senki nincs, aki szembesítené a tetteivel. Ma Magyarországon Lendvai Ildikó elfogadott politikai aktor.
2004-ben volt egy kis nemzetárulás. Nem menti a lendvaikat, hogy utóbb, 2010-ben megszavazták a határon túli magyarok magyar állampolgárságát biztosító törvényt. Ez pontosan ugyanaz a magatartás, ahogy Kaleta cselekedett: lebukásuk után "megbánást" tanúsítottak (hazudtak), hogy ne legyen nagyobb a büntetés a nemzettől. (Pedig a nő elvtársai nemcsak öregek, hanem ostobák is: a büntetésük jóval nagyobb, mint az ők gondolnák. Örök hegedűsök maradnak, örökké Dobó István kötelén lógnak.) Elárulták a hazájukat.
Nehéz volt elhinni, hogy 2020-ban a covid járvány kezelésében hajtanak végre hasonlóan nemtelen támadást. Amikor persze nemzeti összefogásra lett volna szükség. Ismét elárulták a hazájukat. A Müller Cecília keresztje miatt lefolytatott kereszténygyalázás pedig a perverzió egészen furcsa formája.
2020 nyarán Lendvaiék úgy döntöttek, hogy a Kaleta ügyet ráégetik a kormányra. Hogy az Orbánbasi és csinovnyikjai a pedofíliát is védik, ha saját emberükről van szó. Ami persze ismét egy hazugság. (2004: túl sokan vannak a határon túli magyarok, mit szólnak majd a szomszédok és a művelt Nyugat, 2020-ban: a basi önkényuralmat akar a covid kapcsán kiépíteni, háttérbe szorítja az Országgyűlést, Orbánék hazalopták Kaletát, hogy itthon csak enyhe ítéletet kapjon.)
Most éppen nem a hazát árulják a lendvaik aprópénzért, hanem a gyermekeinket. Hogy nem védi meg a társadalom kormánypárti része a gyermekeket a pedofiloktól.
Nos, megvédi. Mert ez minden egészséges, normál ember ügye. Még akkor is, ha LMBTQ párti lendvaikról van szó, akiket nyilván az sem zavarna, ha az ország férfilakóssága kecskékkel élne nemi életet, hiszen ki mondja, hogy ne így legyen, nincs erkölcs, nincs Isten, liberálizmus van.
De a gyerekek elleni agresszióval, annak politikai célra felhasználásával politikai visszaélést elkövetni más: az maga is pedofília. És egyben egyetértek a lendvai félékkel: ezért egész életre szóló kiközösítés jár. Szerintem még halálbüntetés is.

Nézd, bugrisozhatod a fidesz szavazókat, elég hülye vagy, hogy így akarsz a pártodhoz átcsábítani szavazókat.
Amúgy meg összevissza hazudozol, de ez a te dolgod.
De a bugrisozásért a kurva anyádat! Jó?

A fenti kis tételem remekül bizonyítékot nyer itt, ahogy a szar ellenzék a szellemi szabadcsapatai (szar kutyáit) uszítja a kormányra.

Miért hazudsz te mocsok? Én a 2004-es népszavazás kampányáról írtam, te meg a 2002-es országgyűlési választás kampányáról írsz. Kovács Laci bácsi neve ott merült fel a 23 millió románnal kapcsolatosan.

Itt is hazudsz, de nagyon!

(1986) Szeptember 12-én ülést tartott az írószövetség pártaktívája. Radics Katalin, az MSZMP KB osztályvezetője ismertette a Csongrád megyei pártbizottság végrehajtó bizottságának határozatát. Lendvai Ildikó osztályvezető-helyettes az állította, hogy a Tiszatáj szerkesztőségének tagjai sem tartották helyesnek Nagy Gáspár versének közlését. Ez nem volt igaz, hiszen a szerkesztőség tagjai minden fórumon egyöntetűen kiálltak a történtek mellett.
http://www.jamk.hu/ujforras/97..

A kulturális alosztályt Lendvai Ildikó
vezette, s munkatársai közül a szegedi folyóirat dolgában Balogh Ernő szorgoskodott.
A fölső kapcsolatot Berecz János és Pál Lénárd KB-titkár jelentette.

A közgyűlés, november 29–30. A pesti Vigadó környékén mintha feszültség lett
volna a levegőben. Bonyolult igazolási procedúra után juthattunk be az épületbe.
A két nap alatt bent mintha egy másik Magyarországon élt volna az ember. Kívül
a „rendszer”, a mégoly puha, de nyomasztó diktatúrának a levegője, bent viszont a szabadság szellője fújdogált. Fönt ültek a pódiumon az „elvtársak”, Pál Lénárd, Köpeczi
Béla, Berecz János, Lendvai Ildikó. Sorra következtek a kritikus fölszólalások, a Tiszatáj-ügyet bírálóan először Fekete Gyula említette. Érezhető volt, hogy a teremben
uralkodó feszültségnek a betiltás az egyik forrása. Az alapszabály vita után egyszerű
tagként megszólalt Agárdi Péter, aki igazi bolsevik cinizmussal azt fejtegette, hogy
a „Tiszatáj nemzeti értékeit éppen a szerkesztési hiba politikai felelőtlensége veszélyeztette…”

A közgyűlés után néhány nappal táviratot kaptam, életem leghosszabb szövegű táviratát. A feladója
Lendvai Ildikó volt, a Központi Bizottság kulturális alosztályának a vezetője. Arra
kért, hogy egy bizonyos időpontban föltétlenül keressem föl a pártközpontban, mert
szeretne tájékoztatást adni a beadványunkról. Lakásomban nem volt telefon, valószínűleg ezért választották a kapcsolat fölvételének ezt a módját. Feladóként ketten írtuk
rá a borítékra a nevünket Bíró Zoltánnal, ezért hívtak minket, kettőnket a pártközpontba. Lendvai Ildikó meglehetősen zavarban volt, amikor bekopogtattunk hozzá.
Ismertem személyesen korábbról, talán ezért nem tudott a vezető funkcionáriusok
magabiztos stílusával fogadni bennünket. Ötölt-hatolt, jó negyedóra múlva bökte
csak ki, hogy beadványunkra az a válasz, amit Berecz János az Írószövetség közgyűlésén mondott. Vagyis lényegében: nesze semmi, fogd meg jól. Mindez persze csak szóban. A kommunisták valamiképpen hadilábon álltak az írásbeliséggel, nem szerettek
dokumentumot adni mások kezébe.

http://epa.oszk.hu/00700/00713..


Miután a szegedi periodika 1986 júniusában közölte Nagy Gáspár A fiú naplójából című versét, mely félreérthetetlen utalásokat tartalmazott az 56-os forradalomra, a lapot majd háromnegyed éves szilenciumra kárhoztatták, szerkesztőit pedig felmentették. Vörös László Tiszatáj-főszerkesztő 2004-ben megjelent könyvében úgy emlékszik, a lapot ledorongoló aktívaülésen felmerült, miért kellett "piros lapot" adni a folyóiratnak. Erre a hivatalosságot képviselő Lendvai Ildikó közölte, a politika folyamatosan küldte a figyelmeztető jelzéseket a szerkesztőségnek. Azaz: a lap magára vessen a büntetésért.
http://valasz.hu/reflektor/hus..

És így tovább.

Szar, hazug bolsi vagy rintin, a továbbiakban nem válaszolok ilyen nyilvánvaló hazudozó trollnak.

Mi van, ez az másik nicknevetek?
Azt pedig úgy írják, hogy ugyanolyan. Nem úgy, hogy ugyan olyan.
Lábszagú hazug prolik vagytok.

Ki ez a rintintin nevű nicknevű állat, nem tudja valaki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés