Elfogadták mégis. Mi szóltunk…

2020. július 3. 15:35

Karácsony Gergely
Facebook
A magyar kormány alighanem az egyetlen a világon, amely a járvány és a gazdasági válság idején nem támogatja az önkormányzatokat, hanem megsarcolja őket.

„Elfogadták mégis. Mi szóltunk…
A kormánypártok olyan költségvetést fogadtak el, ami bevezeti a Budapest-adót, minden egyes budapestitől elvesz évente 20 ezer forintot. Súlyos sarccal sújtották az önkormányzatokat. Pedig elmondtuk világosan: az önkormányzatok megsarcolása a települések megsarcolását jelentik. Nem (csak) a polgármestereket büntetik, hanem a polgárokat.

A magyar kormány alighanem az egyetlen a világon, amely a járvány és a gazdasági válság idején nem támogatja az önkormányzatokat, hanem megsarcolja őket. A magyar kormány az egyetlen a világon, amely a válság idején nem partnert lát az önkormányzatokban, hanem ellenséget. Ennek a politikának észszerű, józan magyarázata nincs. Pőre hatalmi szándék áll mögötte: az ellenzéki vezetésű önkormányzatok büntetése, a választói akart megcsúfolása. Ez a kormánypolitika nem az egyes önkormányzatokat, hanem magát az önkormányzatiságot pusztítja, ellenállni tehát demokratikus kötelesség.

Az önkormányzatok kivéreztetésének gazdasági indoka sincs. Hiszen miközben az állami költségvetést is nyilvánvalóan súlyosan érintik a válság hatásai, azt látjuk, a magyar kormány tíz- és százmilliárdokat költ felesleges presztízsberuházásokra és elsősorban magára: van sok tízmilliárd a Pénzügyminisztérium költöztetésére, soha meg nem térülő motorpályára, van pénz fociakadémiákra, kisvasútra és nagyvasútra Belgrádig, Paks 2-re, látványparádéra, tűzijátékra, sorolhatnám.

Hogy miért kötik gúzsba a településeket mégis? Mert mi tudjuk bebizonyítani, hogy lehet máshogy válságot kezelni, mint ahogyan a kormány teszi. Ők a pénzembereket tömik, mi az embereknek nyújtunk segítséget. Az önkormányzatok ott és úgy tudnak segíteni a településeiken élőknek, a helyi vállalkozásoknak, ahogyan a kormány nem. És mi tesszük is, a fővárosban például rezsitámogatással, a 10 ezer forintos táboroztatási támogatással, a bajba jutott vállalkozásoknak adott kedvezményekkel, az álláskeresőknek nyújtott kedvezményekkel, a Budapest-pótlék bevezetésével, foglalkoztatási programokkal az egészségügyben és az idősellátásban, többek között. A kormány a nagyok, a hatalmasok, a gazdagok, a multik támogatásával akarja kezelni a gazdasági válságot, mi az egyes ember, a helyi kisvállalkozás megsegítésével. Ez a különbség, ezt akarja a kormány ellehetetleníteni. De mi folytatjuk, tesszük, amíg erőnkből telik.

Ha már erő. A kampányban is sokszor mondtam, a főpolgármester, vagy bármely polgármester ereje a város, a település erejéből fakad és ez az erő legyőzhetetlen. Először, erre a sarcpolitikára is válaszul, összetesszük erőinket: kezdeményezem, hogy Budapest is belépjen a Magyar Önkormányzatok Szövetségébe és erre biztatom a szabad városok polgármestereit is. Olyan erős szövetséget hozunk létre, amelynek összehangolt akarata elől a kormány sem térhet ki. Ezen dolgozunk a nyáron. És igen, közeleg az idő, hogy megmutassuk – a kormánynak is – a főváros és a szabad városok valódi erejét.
Mi szóltunk…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Paks2 hogy kerül ide? Hülye fasz.

BTW kiírtátok már a Lánchíd felújítására a pályázatot? Meddig kotlotok még rajta?

Demagóg komcsi.
Mi szóltunk időben, de a savazók így döntöttek.
Hát, most szívjanak.

Karácsony Gergely Szilveszter főpolgármesteri hozzáértését és munkájának minőségét jól prezentálja a Budapest Úti Idősek Otthonában történtek.
Aki csak ennyit tud, annak távoznia kellene a posztjáról.
Az ő esetében nem a pénzhiány okozza a problémát, hanem a tudás, a tisztességes munka hiánya.

Gergő! nem értesz hozzá és ott sem voltál. Közöd sincs hozzá. Foglalkozzál a saját feladataiddal. Szerencsétlen Budapest nálad jobbat érdemelt. Mi szóltunk akkor, hogy nem leszel jó.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Karácsony belexarik Budapestbe, a miniszterelnökségre hajt, őt ide trollgármesternek hozták, ezért kifejezetten keresi a látványos konfrontációkat, a város pénzét propagandacélokra használja és igazából nem foglalkoztatja hogy milyen károkat kell utána majd eltakarítani. A lényeg, hogy neki esze ágában nincs alkotni.

Muhahaha. Szerintem olyan nagy lesz az igény, hogy némi rábeszélésre aztán mégis elvállalja. Csak egyelőre nem aktuális a bejelentés. Nyilvánvaló lenne, hogy csak ezért vállalta el a főpolgármesteri posztot.

Valószínűleg itt van a kutya elásva. Valamelyik köcsög, talán Szekeres, a hírklikken el is szólta magát, hogy az összes hazai vállalkozó, aki képes a kivitelezésre NER közeli, ezért az EU-s pályázatot akarnak kiírni, de nehéz elképzelni, hogy a külföldiek versenyképes ajánlatot tudjanak tenni.

Tudtam, hogy be fog tartani!
Ezért mondom én, hogy Budapest nem városállam hanem Magyarország fővárosa. A nemzet építette fel budapestieknek, vidéki elkél együtt.
Ezért a főváros főpolgármesterét az egész országnak kellene választani!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés