TGM: László Imre mondjon le!

2020. július 2. 15:29
„Mondjon már le ez az ember, ha maradt benne némi erkölcsi érzék, tűnjék, elég volt ebből az arcpirító komédiából” – fogalmazott a filozófus.

„László Imre azonnal mondjon le” – szólította fel csütörtöki véleménycikkében Tamás Gáspár Miklós (TGM) a DK-s politikust. A HVG-n megjelent publicisztikában a filozófus úgy fogalmazott: „ez lehet az egyetlen következménye annak, amit dr. László Imre újbudai polgármester mondott”.

TGM hozzátette: „föltéve, hogy ez az Európai Unió, az Európa Tanács és az ENSZ tagállama, amelyben legalább a NEM szélsőjobboldali politikai szervezetek nem dicsérik Hitlert” – fogalmazott.

A filozófus írása végén úgy összegzett: „mondjon már le ez az ember, ha maradt benne némi erkölcsi érzék, tűnjék, elég volt ebből az arcpirító komédiából”.

Címlapkép: Földházi Árpád

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

László Imre nem dicsérte Hitlert.
Vagy az Autobahnokat, a VW-t nem Németországban építették?
Persze, ez is, ma már pláne, meglehet, sőt: valahol Afrika mélyén fekete elnyomott emberek készítették, így elfogadható TGM epeömlése...
Mellesleg, járt ez az ember Németországban? azokon az utakon, amelyek Hitler alatt a liberálisok sz.rából hozta vissza Németország lakosságát az emberi életre?
Hitler helyzetértékelése logikus volt, a megoldása, hogy nem az általa ostorozottakat, a nemzetközi zsidó finánctőkés hatalmi csoportokat akarta felszámolni, ellenben ártatlan európai embereket, akiket zsidóként üldözött, gyilkoltatott meg: az elfogadhatatlan.

Válaszok:
DrPepper | 2020. július 2. 16:10
Csomorkany | 2020. július 2. 20:18

A balliberális 3. Ismérve a cimkézés. Addig hazudtatok, míg teljesen elfelejtettétek, hogy Hitler is szocialista volt. Mi konzervativok soha sem kedveltük, vagy támogattuk, mert ő a ti fajtátok!

A Reichstag felgyújtását akár Feri is kitalálhatta volna.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. július 2. 16:58

Ahogy mondani szokták, napjában kétszer egy törött óra is mutatja a pontos időt. Gazsi esetében úgy tűnik eljött egy ilyen pillanat. Az egész nemzetiszocialista DK-Jobbik katyvasznak el kell tűnnie a közéletből.

Az egész ballib védi Lászlót. Tegnap a tv-ben azt harsogták, hogy: bocsánatot kért.
Részükről ennyi, el van intézve.

Ezek a dolgok legfinomabban is: kétesélyesek.
De lehet, egy harmadik, akire nem is gondolunk, csinálta.

Gazsi!
Miért hallgattál ennyi ideig? Most fogtad fel, hogy mit mondott a szellemi akoltársad? Innentől kezdve ne támadjátok Horthyt - egyébként is a figyelmedbe ajánlom Köves Slomó, Hortryról, a Klubrádióban mondott véleményét, mely szerint a Bethlen korszak , ugye akkor is Horthy vezette az országot az aranykor volt - , másokat sem, ha a mérce részetekről is megváltozott.

Gazsi! Ideje lenne beletörődni abba, hogy a balliberális értelmiség - az egy külön dolgozatért kiált, hogy ma nem léteznek baloldali, csak a nagytőke érdekeit kiszolgáló liberláfasiszta pártok, politikusok - morális értelemben halott.

Nem dicsérte, csupán László Imre egy egyszerű tényt szögezett le: Amit Hitler Németország érdekében tett, az megkérdőjelezhetetlen, ez egy tény.
"László azt mondta, Hitlert megérdemelten választották az év emberének. Hitlernek „az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után”.
Hozzátette, hogy Hitler „ez után következő tettei” már nem férnek bele ebbe a képbe."
Ebben semmi dicséretet nem látok, és semmi pökhendiséget sem.
László azt mondta, amit minden józan, nem PC-s megnyomorított ember tud és nem különlegességként, elvégre nem Hitler volt az egyetlen vezető, aki az országát a reménytelen helyzetből kimentette.
Igaz, a végén még reménytelenebbe kényszerítette, de ez már egy másik - egy Sidney Warburgos-Theo Morrelles történet.
Egészen pontosan: egy vérbeli talmudi történet.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2020. július 2. 20:38
Megtalálta | 2020. július 2. 21:57

Én mindig egy helyen állok, ugyanott.
De ez nem érdem, csak egy állapot.

Jó a meccs, na.

De TGM-nek nyilván semmi esélye nincs a ballib establishment prominensével szemben. László ugyanúgy nem fog lemondani, ahogyan Gajda, Lakner, Nidermüller stb. sem mondott le mind a mai napig sem.
(Gréczy-nél figyeljünk arra a finomságra, hogy ő egy listás (!) parlamenti képviselő volt, egy másodperc alatt küldhették a másik DK-s pártkatonát... egy frissen zsákmányolt polgármesteri posztot nincs az a botrány, amiért kockára tenne a ballib establishment).

A vélemény szabad. Ha neki ez a véleménye, mondja.
Én kapásból megcáfolnám érvekkel.
Az a kettős mérce nem tetszett amivel védeni akarták: " nem úgy gondolta", "bocsánatot kért", "ne beszéljünk tovább róla"......stb
Erre Jön TGM és ...
Egyetértek.
Nem kellene a közéletben maradnia annak aki így gondolkodik. Akármelyik pártban van.
Szerintem Gyurcsány is ezt gondolja. Azért hallgat.

A hitlerfanatikus kommentelők legközelebb Dr Lászlóra szavaznak.

Az a pártiroda igen érdekes körülmények között gyulladt ki. Még érdekesebb, hogy épp ott tárolták az adókimutatásokat, amik ott sem lehettek volna. Micsoda véletlen.

Konkrétan a VW-t ugyan Hitler idején tervezték meg, de inkább a világháború mellett döntött, ezért a tömeggyártás már a háború utánra maradt.

Igen, ebben van valami, de a másik oldal meg az, hogy ha most beáldozzák a szerencsétlent, akkor a DK ott fog állni teljes antifaszista dicsfényben. Kicsit visszavennék a kampányból, akkor hosszabb távon használható.

Emlékszel Heller Ágira, arra, amikor beszélt a Gyurcsány kormányról...mit is mondott, hát csináltak butaságokat.

Most Te is felmented Lakost, a DK-t. Hülyeség...de Te fog legjobban meglepődni, hogy majd bármely másik oldali politikus zsidózik, s a válasz csak az lesz, hogy bocsi, hülyeséget beszéltem. A tipikus kettős mérce.

persze azt jól tudjuk, hogy a legtöbb antiszemita Kádár alatt az MSZMP-ben volt, s a még élő tagjaik, immáron progresszív európai DK-s szavazóként tovább viszik ezt a vonalat, köztük olyan zsidók is, akiknek értékrend tekintetében semmi közük a zsidósághoz.

A Belvárosban nagyon aktív a DK és a Momentum is. Régi mozgalmi reflexek, míg a Fidesz téli álmot alszik a lakossági, szavazói kapcsolatépítés terén.

Zárójelben: Hülyeség az egész kérdőíves akció, a kormány kormányozzon, s a Fidesz nem mérte fel, mennyit veszít a tűzijáték erőltetésén. Ezt a pénzt az orvosoknak, ápolóknak, a pedagógusoknak kellett volna szétosztani. Van amikor tolni kell a gyökerek ápolását, s van, amikor egy válsághelyzet más prioritásokat generál, s most ez a helyzet van. Orbán életre hívhatna már egy olyan tanácsadói testületet, amelyben olyanok ülnek, akik érintkeznek az emberekkel, a legkisebb településig.

ha egyszer o az ellenzek legertelmesebb es leggerincesebb kepviseloje?

"Nem dicsérte, csupán László Imre egy egyszerű tényt szögezett le: Amit Hitler Németország érdekében tett, az megkérdőjelezhetetlen, ez egy tény."

Amit Hitler 1938-ig véghezvitt, abban azért már akadnak elég csúnya szégyenfoltok. A Time magazin anno hivatkozhatott arra, hogy akkoriban ezek a tettek még nem voltak ismertek (hosszú kések éjszakája pl.), vagy hogy ők nem makulátlan figurákat választanak meg az év emberének, hanem a legbefolyásosabbakat. László Imre azonban egyikkel sem mentegetheti a saját Hitler-dicséretét.

És képzeld el ugyanezt a kijelentést Hitlerről, Orbán Viktor szájából...mi lenne akkor itt. Még a Luxemburgi banánköztársaság majomparádé részvevői is megszólalnának ezügyben.

Gyakorlatilag mindegy, mit mond TGM. László Imre nem fog lemondani, és ezt szerintem vele is tudatták, így merte megírni ezt a roppantul "bátor" írást.

Nyilván tényleg az autópályákra gondolt a marhája. Ha akarnánk, lehetne ezt jól érteni, de akarja a fene! Elvégre dékás.

Hát hogy pont akkor tároltak benne olyan a jelek szerint pótolhatatlan dokumentumokat, amiket semmi ok nem volt, hogy ott tároljanak.

Ez így ésszerű, amit írtál.
De azt is figyelembe kell venni: az emberek nagyobb része a címet a teljesítménnyel kapcsolatban értékeli.

Az EU-ban nyolc kommunista pártnak van képviselete. a nácik csak a töredékét ölték meg a kommunisták áldozatai számának. A kommunisták előbb kezdték és tovább folytatták a vérontást világszerte.

Adolf Hitler, Sunday Express, 1938. december 28.:
A szocialistát úgy határozom meg, ahogy az a szociálisból jön, a társadalmi méltányosságot jelenti.
Egy szocialista az, aki a közösség érdekét szolgálja anélkül, hogy feladná egyéniségét, személyiségét vagy az eredményét a személyes hatékonyságának.
A mi szocialistánknak semmi köze a marxi szocializmushoz. A marxizmus a magántulajdon ellen van, a valódi szocializmus nem. A marxizmus nem értékeli az egyént, a személyes teljesítményt vagy hatékonyságot. Az igazi szocializmus értékeli az egyént és bátorítja a személyes hatékonyságot, ugyanakkor azt tartja, hogy az egyén érdeke harmonizáljon a közösségével.
Idézi Michael Walsh, The Triumph of Reason, The Thinking Man’s Hitler, 2002.
Lehet, hogy ezért került a Time címlapjára?

"Én annyit állítottam, hogy Hitler az akkori német konzervatív pártok segítségével lett kancellár."

---A II. világháború utáni nürnbergi perben és Washingtonban a Szenátus "Kilgore Bizottságának" meghallgatásain derült ki igazán: milyen segítséget adott az amerikai pénz elit, a Wall Street a hitleri Németországnak 1933 előtt és után;
hogyan tervezték és alapították meg a pénzügyi tranzakciók fedezésére, az amerikai tőkebevonás zavartalan lebonyolítására - Hjalmar Schacht birodalmi bankelnök és Owen Young (General Electric) ötlete nyomán - 1930-ben a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankját (Bank for International Settlements: BIS).
---A BIS legnagyobb részvénypakettje a Bank of Englandé volt, amelynek főrészvényese a Rotschild ház, a brit szabadkőműves Round Table csoportok pénzügyeinek ellenőrzője a mai napig.
---A nemzetközi bankárok és vállalat tulajdonosok az 1933-as választások idején csaknem 3 millió birodalmi márkát költöttek a náci párt finanszírozására.
---Az I. G. Farben igazgató tanácsában és felügyelő bizottságában ismert amerikai üzletemberek ültek, így például Roosevelt elnök üzlettársa Walter Teagle a Standard Oil éléről, , Paul Warburg, a központi magánbank: a FED megalapítója a Kuhn, Loeb Companytól és testvére Max Warburg, továbbá Edsel B. Ford, a Ford Motor Companytól és C.E. Mitchell bankár. Ez a világcég Schachton és Hessen keresztül többnyire a Dresdner Bank útján 400 ezer márkát adott Hitlernek és pártjának az 1933-as választásokon, majd ezt követően döntő súllyal vett részt a náci Németország felfegyverkezésében.
---A Rockefeller pénzügyi és korporációs birodalom a Rothschild házból nőtt ki, az garantálta növekedését és állt megannyi elágazása mögött, végig szemmel tartva németországi behatolását és - a Rothschildok tulajdonában lévő nagy német hírügynökségek útján - a közvélemény formálását.
Ezek aztán a német konzervatív pártok, Rothschild, Rockefeller...

Felvilágosítottál, csak éppen semmit nem ért.

Ezek az idézetek csak annyit bizonyítanak, hogy Hitler szerint jobb a nemzeti szocializmus, mint a nemzetközi szocializmus.
Nektek, sokkal több közötök van Hitlerhez és a nácizmushoz, mint nekünk. Ezt próbáljátok meg elkenni!
És ahogy szoktátok a saját bűneitekkel megvádoltok minket!

Vagyis pontosan úgy! Egy nick tolvaj ócsároló megjegyzése hidegen hagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés