Sajtóelhárítók

2020. június 22. 7:49

Föld S. Péter
168 Óra
Amúgy nem a Népszabadság bezárásával kezdődött Orbán sajtóval kapcsolatos ámokfutása.

„Legutóbb a Népszava Trianonnal kapcsolatos karikatúrája verte ki a biztosítékot a hatalom fura urainál. Miközben a lapot kritizálók tudják, hogy a rajz nem a győztesek által diktált döntést gúnyolja ki, hanem azokat az árvalányhajas, hátrafele nyilazó, álságos magyarkodókat, akik a nemzeti tragédiából kívánnak maguknak és pártjuknak tőkét kovácsolni. Akár el is intézhetnénk azzal, hogy a Fidesz soha nem kedvelte a tőle független, szabad sajtót. Az ilyennel ugyanis csak baj van. Nem véletlen, hogy Kövér László, a parlament elnöke fokozatosan nyírbálja az országgyűlési tudósítók lehetőségeit, s ma már alig van olyan négyzetméter a Tisztelt Házban, ahová valódi sajtómunkás betehetné a lábát.

Azok kedvéért, akik netán nem tudnák: a sajtó feladata a tájékoztatás és a szórakoztatás mellett a mindenkori hatalom ellenőrzése. Hogy a kormányon lévők ne tehessenek meg mindent, amit csak akarnak, és ha olyat tesznek, ami törvénytelen, annak legyenek következményei. Amúgy nem a Népszabadság bezárásával kezdődött Orbán sajtóval kapcsolatos ámokfutása. Július elsején ünnepelné 30. születésnapját az első Orbán-kormány hivatalba lépése után, 1998 őszén bezárt Kurír, amely a kormánnyal való szembenállásának köszönhette a vesztét. Az utolsó csepp a pohárban az a cikksorozat volt, amelynek csak az első része jelenhetett meg, és amely az akkori (és mai) belügyminiszter, Pintér Sándor, valamint a bombagyárosként elhíresült Dietmar Clodo kapcsolatát kívánta taglalni. A becsben tartott lapszámot magánarchívumok azért is őrzik, mert ez volt a Kurír utolsó száma, az újság másnap már nem jelent meg.

A hatalom képviselői persze ugyanúgy tudják, mint a valódi újságok olvasói, hogy az újságíró nem a saját kíváncsisága miatt kérdez, kutakodik, ír. A sajtó a nyilvánosságot képviseli, azokat a magyar embereket, akiket érdekel, hogy mi történik az adóforintjaikkal, valóban arra költik-e a pénzüket, amire kell. Azokat kívánják tájékoztatni, akiket zavar, hogy az ország nem kis hányada szegényedik, miközben egy szűk réteg – ahogyan Szijjártó Péter 2010 táján fogalmazott – pofátlanul gazdagodik. Már az is épp elég baj, ha Hoppál képviselő komolyan gondolta, amit a Népszava esetleges eltüntetéséről vizionált. Ha csak viccelt, abban az esetben a Tanú Virág elvtársa nyomán, spongyát rá! Annyit azért megjegyeznénk, hogy viccnek azért durva volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trianonnal, Jézussal lehet humorizálni, Orbánt lehet naponta nácizni, de egy Karácsonyt Szálasiként ábrázoló fotó kiveri a biztosítákot demokratáéknál.

Ha meg a hatalmat óhajtják ellenőrizni, megpróbálhatnák a budapesti főpolgármester teljesítményét is górcső alá venni. Esetleg.

A Népszabadságot nem Orbán "zárta be". A baloldali sajtótermékek túlkínálatában feleslegessé vált, és a táborból senki sem akarta finanszírozni tovább a veszteségeit.

Egy kicsit azert gondoljunk bele: hogyan ellenorizheti pl. a 444!! a hatalmat, ha koztudott, hogy Soros penz van benne?
Harcolhat vele, ahogyan teszi is, de az nem ellenorzes.

"... a sajtó feladata a tájékoztatás és a szórakoztatás..."
Drágabolgárúr műsora ezt teljesíti.
Szórakoztat a sok pihentagyú (Fiala szavával) betelefonáló.

De minek regisztrál folyton új neveken? Az első hozzászólása olyan stílusú, hogy azonnal tiltólistára kerül.

Így van. Az index saját magáról hoz létre alhireket.
Ezzel a ballib szavazókat hergelni és összetartani képes.

Nem hallottam róla, nem is biztos, hogy jól járna vele. Van az az ellenzéki színvonal, ami csak hoz "Orbán" konyhájára.

A cikkírónak: Amíg lószar van, addig vevő is:-))) ez történt.

"Én rögtön kiikszelem, el sem olvasom, hogy mit ír. :)"

Én is, sőt, az összes libsit. 99,99%-uk ugyanazt a szart hajtogatja, trollkodik, provokál, satöbbi. Sőt, a rájuk adott válaszokat is átugrom, hiszen azok is többnyire tökegyformák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés