Kétharmados Putyin támogatottsága

2020. május 29. 18:34
Az elnök pártja is vezeti a közvélemény-kutatásokat.

„A május elején mért 61-ről a múlt hétre 65 százalékra emelkedett azoknak az oroszoknak az aránya, akik pozitívan viszonyulnak Vlagyimir Putyin elnöki tevékenységéhez” – derült ki a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott felméréséből.

Mihail Misusztyin miniszterelnök támogatottsága ugyanebben az időszakban 37,1-ről 39,5, a kormányé pedig 36,5-ről 37,7 százalékra növekedett. Arra a kérdésre, hogy megbíznak-e Putyinban, a válaszadók 68,9 százaléka felelt igennel. Misusztyin esetében ez az érték 52,5 százalék volt. A pártvezetők közül a liberális demokrata párti Vlagyimir Zsirinovszkij 33,7, a kommunista Gennagyij Zjuganov 30,8, az Igazságos Oroszországot irányító Szergej Mironov pedig 27,5 százalékot kapott.

Ha május végén tartanák a parlamenti választást, akkor a megkérdezettek 33,9 százaléka az Egységes Oroszországra, 14,5 százalék a kommunistákra, 11,5 százalék a liberális demokrata pártiakra, 5,4 százalék pedig az „igazságos oroszokra” voksolna. A parlamenten kívüli pártokra a felmérés részvevőinek 10,7 százaléka szavazna. A felmérést egy 1600 fős országos reprezentatív mintán, telefonon, május 18. és 24. között végezték el.

(MTI)

 

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na te! Mászol vissza a csatornába!
X

Nem egészen, ez olyan alapon működik, amit te nem ismersz. Minél jobban nekimegy a világ az oroszoknak, azok annál jobban összezárnak a politikai vezetés mögött. A hazájukat tekintik elsődlegesnek, nem kérnek a külső beavatkozásból. Példa erre akár a napóleoni háború, akár a második világháború.

Ti viszont bármilyen külföldi segget kinyaltok, csak tegye már alátok a sámlit, hogy felkapaszkodhassatok. Ja, meg azért, hogy arról magasabb rendűnek láthassátok magatokat, mert valójában itthon esélytelen senkik vagytok.

Fájó pont a nyugatnak, hogy Oroszországban nem működnek az ájultan tisztelt NGO-k. Az oroszok konzervatívak, és nem kérnek a külföldi megváltásból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés