Lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdhettek az oroszok

2020. május 26. 18:12
A tervek szerint a bombázó prototípusának összerakását 2021-ben fejezik be.

„Oroszország megkezdte első lopakodó hadászati bombázójának kifejlesztését” – jelentette a TASZSZ hírügynökség az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalattól származó értesülésekre hivatkozva.

A TASZSZ szerint a gép első kísérleti modelljének, konkrétan a pilótakabinnak az építése a repülőgépgyártó egyesülés „egyik gyárában” már megkezdődött. A tervezői dokumentáció már elkészült, és az anyagok beszállítása is megindult. A tervek szerint a bombázó prototípusának összerakását 2021-ben fejezik be.

A Tupoljev gyár sajtószolgálata nem kívánta kommentálni a TASZSZ értesülését.

Alekszej Krivorucsko védelmi miniszter-helyettes tavaly decemberben a Krasznaja Zvezda című katonai lapnak azt mondta, hogy a repülőgép tervvázlatát jóváhagyták a Tupoljevnél, és megkezdődött a tervezői dokumentáció, valamint az alkatrészek és alkotóelemek elkészítése. Februárban Krivorucsko azt mondta, hogy idén megindul a hajtómű statikus tesztelése. A TASZSZ szerint a szárny formájú gépen széles körben fogják alkalmazni az észlelhetőséget megnehezítő, lopakodó technológiákat. A rádióelektronikai küzdelem legkorszerűbb eszközeivel felszerelt bombázó hadászati robotrepülőgépeket, precíziós légibombákat és hiperszonikus fegyvereket szállít majd, a hangét megközelítő sebességgel.

(MTI)

Nyitóképünkön egy amerikai B-2 Spirit lopakodó látható. A kép forrása: MTI.

 

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ha a 2021-ben hadrendbe kerülő S-500 as rendszer specifikációit nézem, talán nem is lesz rá szükségük. Ez a rendszer olyan 10 évvel jár az amerikaiak előtt...
"The Prometheus S-500 is expected to have an extended range of up to 600 km (an improvement of 200km over the S-400) and simultaneously engage up to 10 targets. The radar range is also more than that of the S-400 and the system will have the potential to destroy hypersonic and ballistic targets with interceptors operating at an altitude higher than 185km. The S-500s will have a response time of about 3- 4 seconds, which is considerably shorter than the S-400 which takes 9-10 seconds.
The Prometheus S-500 will be the first missile defence system able to precisely target and neutralize lower orbit satellites as well as fifth-generation stealth fighters like the F-35. This is a major threat to the US and her allies since they consider the F-35 the most advanced fighter jet in the world."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés