Nem újraélesztendő

2020. április 10. 20:08

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
A szolidaritásra és a népek közti egyenlőségre épülő Európai Unió egy dajkamese.

„Inter arma silent musae. Eléggé szabad fordításban: a háborúban hallgatnak a múzsák. Háború van most is, csak múzsáink nincsenek. Vannak viszont sokat és feleslegesen üzengető EP-képviselőink. Múzsák helyett, csak, hogy e képzavar még rettentőbb legyen. Tucatnyi példáját láttuk már, többek között éppen ezeken a hasábokon, hogy a szolidaritásra és a népek közti egyenlőségre épülő Európai Unió egy dajkamese. Olyan dajkamese, amelyben már maguk a mesélők sem hisznek. Mégis fújják rendületlenül…

Hiszen az Unió képviselőinek -- beleértve a felvidéki magyarok egy része által is körülrajongott, majd szerencsére a parlamenten kívül maradt Beblavý-frakciót -- már megint Orbán Viktor »épülő diktatúrája« jelenti a témát, már megint Magyarország áll a célkeresztben. Akkor mikor naponta ezrével hullanak a betegek szerte a kontinensen. Akkor, amikor a gyógyíthatatlan betegséggel élő britek olyan leveleket kapnak kézhez, amelyben arra kérik őket, ugyan írják már alá a mellékelt nyomtatványt: »nem újraélesztendők«. Ha elkapnák a betegséget, ne foglalják feleslegesen a lélegeztetőgépeket. Meg a mentőt se. A következő rubrikában ugyanis azt kell kipipálni, nem hívatnak maguknak rohamkocsit, hiszen az kell azoknak, akiken még lehet segíteni. Szociáldarwinizmus Európában? Az elmúlt száz évben diktatúrák tucatjai példázták, milyen »jól« működik.

Orbánék persze helyén kezelik a szituációt. Sőt, már-már lubickolnak benne. Mért ne tennék?! Most nyerik meg nekik a 2022-es választást is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU halálos értékeire példa maga a történelem:
Az 1480 és 1940 között európaiak által vívott 278 háborúban a következő volt a fő résztvevők aránya:

Angolok 28 (EU)
Franciák 26 (EU)
Spanyolok 23 (EU)
Oroszok 22
Osztrákok 19 (EU)
Törökök 15
Lengyelek 11 (EU)
Olaszok 9 (EU)
Svédek 9 (EU)
Németek 8 (EU)
Hollandok 8 (EU)
(Forrás: Keeling: Gruesome Harvest (Borzalmas betakarítás), 1992, 131.old.)

Az afgán migránsok sorsán való érzelmes zokogástól két hét alatt odáig jutott a művelt Nyugat, hogy lehúzgálja az életmentő gépekről saját, öregnek minősített állampolgárait és tömegsírokba temeti őket. Na ez az, amit most egy jó ideig nem szabad elfelejteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés