Németh Szilárd: Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket

2020. március 25. 16:39
„Most is bebizonyosodott, hogy az ellenzékre ilyen súlyos időkben sem lehet számítani. Pedig most nagy szükség lenne az összefogásra” – fogalmazott Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára videójában felidézte: a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében a kormány két héttel ezelőtt veszélyhelyzetet hirdetett. Ezt kellett volna most meghosszabbítania a parlamentnek, de az ellenzék – köztük Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó csepeli és soroksári országgyűlési képviselők – ezt nem szavazták meg – mondta a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.     

„Most is bebizonyosodott, hogy az ellenzékre ilyen súlyos időkben sem lehet számítani. Pedig most nagy szükség lenne az összefogásra” – fogalmazott Németh Szilárd. Hozzátette: történjen bármi, a Fidesz-KDNP jövő héten kedden biztosítani fogja a kétharmadot, mert csak így védhetik meg az embereket a koronavírussal szemben.

(MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A veszélyhelyzetet a Kormány rendeli el és ez a rendelet hatályos. Arról van szó, hogy az ebben az időszakban hozott rendeletek 15 napig maradnak érvényben utána az OGy szavaz meg egy hosszabbítást. Mivel a helyzet (sajnos) fennáll, így a Kormány helyében újra kiadnám a rendeleteket (egy-egy szó változtatásával) Ez jövő keddig kitartana, amikor már kétharmaddal lehet hosszabbítani. Az Alkotmánybíróság három nap alatt meg sem mozdulna. Hiszen a helyzet, a kiváltó ok nyilvánvalóan megmaradt és egy paragrafuson nem múlhat a védekezés.

Nem igazán érti a dolgot, át kellene nézni az Alaptörvényt. A veszélyhelyzeti rendeletet a Kormány hozza és ő is vonja vissza, csak a satellitekre vonatkozik a 15 nap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés