Koronavírus-ügyeletet indított az operatív törzs

2020. február 26. 8:57
E-mailen és telefonon egyaránt várják a lakosság bejelentéseit.

Ügyeleti központot működését jelentette be a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs– közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel. Mint írják, a központ munkájában a Belügyminisztérium; az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ felelős munkatársai vesznek részt.

Az ügyelet emailen is elérhető: koronavirus@bm.gov.hu. A közlemény szerint a beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld. De telefonszámokon is várják a bejelentéseket, a 06-80-277-455 illetve a 06-80-277-456 kapcsolási számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogják fogadni a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Hozzáteszik a már sokszor megismételt információt, miszerint a kormány „döntésének megfelelően a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs (KEVFOT) továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat”, és megerősítik, hogy Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem az "érdekesebb" telefonálók kérdéseiből csinálnak összeállítást! :D

Végre a jó irányba léptek. Egy ilyen non-stop tájékoztatást hiányoltam már tegnap is. Arra, hogy OV kilépjen beszélni, az inkább csak felesleges idegességet okozna, egy ilyen Testület a megfelelő.

A "riadt néni" vagy megszívatta, vagy annyi esze van, mint az RTL asztroshowjába telefonálóknak.

Azt talán nem, de még az is előfordulhat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés