Baranyi: Állami beruházás a református kollégium újjáépítése

2020. február 25. 10:10
A ferencvárosi polgármester több dolgot sérelmez a beruházással kapcsolatban.

Megtisztelőnek érzi Baranyai Krisztina, hogy a sajtó róla nevezte el a Ráday utcai református kollégium kapcsán benyújtott törvénymódosítást, de szerinte Lex Mészárosnak vagy Garancsinak kellene szerinte elnevezni a Kocsis Máté által bejelentett változást – jelentett ki a ferencvárosi baloldali polgármester.

Szerinte a tavalyi tragikus, egy ember halálát okozó tűzvész nyomában politikai lejáratás indult a személye ellen azért, mert – a szavai szerint – „NER-oligarchák” által indított építkezésekre súlyos közterület-használati díjat vetett ki az által vezetett önkormányzat. Pedig a rekonstrukció 30 milliós közterület-használati díja már sokkal kevesebb, mint ami eredetileg volt, ugyanis a testület „engedményt szavazott meg”. Elmondta, az építkezések idejére általában kivetnek hasonló díjat, ezt rendeletben szabályozzák, ha eltérne ettől, az testületi döntés hatásköre. 

A kollégiummal kapcsolatban három dolgot állított a baloldali polgármester: elsőként cáfolta Kocsis Mátét, ugyanis szerinte nem adományokból épül újjá az épület, hanem több milliárd forintnyi közpénzt adott az állam a református egyháznak – „más szervezetekkel ugye nem ilyen bőkezű”, tette hozzá – majd úgy fogalmazott, hogy a tűzeset előtt is nagyon rossz állapotban volt az épület. Harmadrészt azt jegyezte meg, hogy az újjáépítés két évére Belső-Ferencváros egyetlen, közelmúltban felújított játszótere lesz elérhetetlen a környékbeliek számára, emiatt súlyosan sérülnek a belső-ferencvárosi lakosok jogai.

„Állami pénzből újítják fel, korlátozzák az ott lakók jogait, és még pénzt se kérjünk érte? Ez nem így működik!” – érzékeltette azt a polgármester, hogy mi áll a közterület-használati díj kivetése mögött. Attól is tart, hogy az egyházi építkezés két fa kivágását eredményezné, ezt megakadályozandó egy helyi népszavazáson tilalmat szavaztatott meg.

(Mandiner)

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van. Az '50-es években meg, amikor a demokratáid még népeik voltak, onnan lehetett tudnotok, hogy jó az irány, hogy a "kulákok", meg a "reakciósók", illetve a "klerikálisok" vonítottak. (Nem ny-nyel kell írni...)

Mellébeszél.
Az önkormányzat rendelete lehetővé teszi a teljes összeg elengedését.

http://www.ferencvaros.hu/doks..

13. A közterület használati díj csökkentése, elengedése, egyéb fizetési könnyítések 15.paragrafus. 2. és 5. bekezdés.

(2) A közterület-használati díjat a Képviselő-testület csökkentheti illetve elengedheti, ha az igénybe vett közterületen a közterület-használat jogosultja a közterület-használati díjat jelentős mértékben meghaladó értékű, a közterületek fejlesztését szolgáló közcélú beruházást végez, vagy ha a közterület használat a kerület fejlődését jelentősen előmozdító beruházással függ össze.
(5) Indokolt esetben a közterület használó kérelmére a közterület-használat megszüntetése nélkül a) a közterület használati díjat mérsékelheti aa) legfeljebb 50 %-ig a polgármester,ab) 50 % feletti mértékben a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság.

Az ecetfát védi, ami invaziv:-))))

Bezzeg a sleppnek lehet gond nélkül fizetni.

,,Baranyi legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy havi 900 ezer forintért rendelt tanácsokat a volt SZDSZ-es Gegesy Ferenctől.,,
https://magyarnemzet.hu/belfol..

"... az egyházi építkezés két fa kivágását eredményezné, ..."
Ez jó.

Minden, amivel éket ver a ballib csürhe az építési folyamatokba, egyben Magyarország szuverenitását gyengíti, automatikusan.
Éppen ezért, ahol csak tudják, provokálni, kisiklatni fogják a legemberibb törekvéseket.
Soros ezért tartja őket.

"3. Két fa ki lesz vágva. Te jó ég, hívjátok az ENSZ-t!"
Ezek az ilyesmire élveznek remegve... Két fa ki lesz vágva...

tehát ha az ötmilliárd közpénzből mondvacsinált okokkal egy baloldali szervezet lop, az igazán belefér.

én meg azt hittem, hogy az a cél, hogy egy fillér közpénz se legyen ellopva.

Ostoba salgótarjáni az útszéli haszonleső fajtából! Ha találkoznál vele a székhelyén, amit a salgótarjániak csak "csikágó"-ként azonosítanak kirabolna! Álmomban nem hittem volna, hogy ezt polgármesterré választja valaki!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés