Kormányszóvivő: Magyarországon is nagyon fontos a klímavédelem

2020. február 23. 10:12

A kis- és középvállalkozások esetében a kormány 32 milliárd forinttal támogatja a megújuló energiaforrások felhasználását – részletezte Szentkirályi Alexandra.

2020. február 23. 10:12

Nagyon fontos kérdés a klímavédelem Magyarországon is, sőt a téma sokkal fontosabb annál, minthogy politikai csatározások kereszttüzében legyen – emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A szóvivő hangsúlyozta, az a nyolcpontos klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelyet a kormány elfogadott, tervszerű és sok feladattal járó csomag.

Nem látom, hogy melyik lenne az a pontja, amivel egy, a hazáért felelősen gondolkodó, a klímáért és a természetért tenni akaró ne értene egyébként egyet” – mondta. Hozzátette: az akcióterv olyan pontokból áll, mint a fa- és erdőtelepítések elősegítése, illegális hulladéklerakók elleni küzdelem, vagy éppen az egyszer használatos műanyagok betiltása. Kifejtette, a célok között szerepel, hogy a következő 10 évben az erdős területek arányát 21 százalékról 27 százalékra növelik, másrészt vállalták, hogy minden újszülött után 10 fát ültetnek, ami évente körülbelül egymillió fát jelent.

Ugyanakkor támogatják a nap- és atomenergia felhasználást is, hiszen ez a két tiszta energiahordozó kell ahhoz, hogy a rezsi és az élelmiszer ára ne emelkedjen a jövőben. Szentkirályi Alexandra kiemelte, olyan környezetet szeretnének teremteni, ami szép, egészséges. Emellett a kormány elkötelezett, de elvárják a nagy külföldi multinacionális vállalatoktól is, hogy vegyenek részt a küzdelemben. Ugyanakkor a kis- és középvállalkozások esetében a kormány 32 milliárd forinttal támogatja a megújuló energiaforrások felhasználását. A Mátrai Erőmű kapcsán elmondta, az üzem folyamatosan áll át egy minél környezetkímélőbb modellre.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. február 24. 20:06
Balbakó és a barátja ücsörögnek a padon. - Hogy vagy ?- kérdi a barát - Mint csecsemő koromban. - válaszolja balbakó - Tényleg, olyan jól?- örül a barát -Dehogy, nincs egy fogam sem, és naponta többször megtöltöm a pelust...
BossN
2020. február 24. 10:43
Az akcióterv olyan pontokból áll, mint a fa- és erdőtelepítések elősegítése, illegális hulladéklerakók elleni küzdelem, vagy éppen az egyszer használatos műanyagok betiltása. A következő 10 évben az erdős területek arányát 21 százalékról 27 százalékra növelik, vállalták, hogy minden újszülött után 10 fát ültetnek, ami évente körülbelül egymillió fát jelent." Az eddigi legprogresszívebb klímavédelmi stratégia Európában.
Arimaspa
2020. február 23. 23:13
Mit üzentek a busók Schobertnek? "Mi busók szeressük s kerek feneket. sajok, ne egyetk ápdét kenyeret!" Helytálló üzenet. Szaporodni kell.
civis72
2020. február 23. 19:56
patkánylipsiből lett neofita klímanáciknak eddig nem tűnt fel hogy a Fidesz is törődik a környezetvédelemmel...azt képzelik a kretének hogy most legyőzték Orbánt mert beszélt a környezetvédelemről...AMI EDDIG IS VOLT
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik