Sanders nem kér Putyin támogatásából

2020. február 22. 09:04

Egyes jelentések szerint megszaporodtak a manipulatív üzenetek az elmúlt napokban a közösségi oldalakon.

2020. február 22. 09:04

Közleményben utasította vissza péntek délután Bernie Sanders, a demokraták elnökjelöltségére pályázó szenátor, hogy Moszkva az ő elnökjelöltségét szorgalmazná. A vermonti szenátor azt követően tette közzé álláspontját, hogy a The Washington Post című lap pénteken meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva azt közölte internetes oldalán: az amerikai hírszerzés tisztségviselői külön tájékoztatták őt arról, hogy Oroszország megpróbálja segíteni a kampányát.

„Nem világos, hogy a Bernie Sanders szenátornak nyújtott orosz támogatás milyen formát öltött” – írta a lap, hozzátéve, hogy Donald Trump amerikai elnököt és a kongresszus politikusait szintén tájékoztatták az esetleges orosz beavatkozásról a demokraták elnökjelölési folyamatába. Sanders, aki a demokrata elnökjelölt-aspiránsok között a legnagyobb támogatásnak örvend a választók körében, közleményében úgy fogalmazott: azon tréfálkozik magában, hogy kitalálja, vajon Vlagyimir Putyin orosz elnök mégis kit akarna amerikai államfőnek.

„Az én üzenetem Putyinnak világos: maradjon távol az amerikai választásoktól, és elnökként én majd gondoskodni is fogok arról, hogy ez így legyen” – fogalmazott a vermonti szenátor. Azt írta, hogy a 2016-os amerikai választások idején „Oroszország internetes propagandát használt ahhoz, hogy elhintse a megosztottságot országunkban, és tudom, 2020-ban ezt újrakezdik”.

Pénteken még nem jelent meg konkrét információ arról, hogy Oroszország megpróbált volna beavatkozni az amerikai választási folyamatba akár Bernie Sanders, akár Donald Trump mellett. Lapértesülések szerint az elmúlt napokban megszaporodtak a manipulatív üzenetek a közösségi oldalakon. A Facebook pénteki közleményében kiemelte: semmilyen bizonyítékot nem lát arra, hogy oroszok segítenék Bernie Sanders kampányát.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. február 23. 13:42
Sztálin támogatását szívesebben fogadná.
szajnyalogatoviktor
2020. február 22. 17:43
ne magadbol indulj ki ocsisajt! :DDD
barnabibambi
2020. február 22. 15:26
Jó nézni így kívülről hogy az USA komcsi-liberálisok egymást ütik.50 éve még nem gondoltam volna hogy az USA-ban komcsi vetélkedőt tapasztalhatok! Putyint és Kínát hidegen hagyja hogy éppen melyik pojáca kormányoz az USA-ban, ők simán előre gondolkodnak és cselekednek a saját hasznukra.Az USA meg egyre lejjebb süllyed gazdasági és erkölcsi szinten is.Nos nekünk magyaroknak ebből is profitálnunk kell!
békalepcse
2020. február 22. 10:12
Hát mit mondjak... Álmodik a nyomor, hogy majd megtámogatja a Putyin és szendén tiltakozik ellene. Kurvára nincs dolga a demokretének nemi életével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik