Országgyűlési képviselőt választanak Dunaújvárosban és környékén

2020. február 16. 10:14
A jobbikos Pintér Tamás polgármesterré választása miatt mondott le parlamenti mandátumáról.

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak.

A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották. Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

A szavazólapokon – sorsolás alapján – a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Árgyelán János (Mi Hazánk), Medveczki Zoltán (Zöldek), Sürü Renáta (független), Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM), Borbély József (Tempo Párt), Molnár Tibor (független). Utóbbi jelölt a Fidesz támogatásával indul – ezt még január elején Dorkota Lajos, a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke jelentette be.

Eredetileg hét jelöltet vett nyilvántartásba az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, ám a független Törökné Juhász Ilona visszalépett.

A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve.

(MTI)

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Betyársereg a mennybe megy."

Na ja!
Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM majd megalakítja az új betyársereget és Kálló Gergely lesz a kapitány, Dunaújváros meg a mennybe megy.

Na ja!
Sztalinváros ma ismét hazatér.

A válaszodat olvasva te sem tudod megvilágítani, hogy lényegét tekintve mitől érdekes a dunaújvárosi választás? Semmi nem változik azzal, ha egy jobbikost előre tolva megtartják az eddig is jobbikos által képviselt körzetet. Érdekessé az tenné, ha nem tudnák megtartani.

Ezt senki nem gondolja, ezt ti szeretnétek így láttatni. Miközben a Munkásőrség reinkarnációjára készültök.

A 11 órai adatok szerint 33% helyett most mindossze 12% járult a szavazóurnák hoz.

A ballib szerint ez a választás a 2022-es választás főpróbája.
Ilyen alacsony részvétel mellett a ballib elmélete megbukott.

Ja.

Most tesztelik. Bár ez még mindig időközi választás, de már közelít a "rendes" általános pralamenti választás modelljéhez. Papírforma szerint nyerni fog a moslékkoalció, és akkor még erősebb lesz a totális "összefogáááááááááás" mantra.

"Jól" néz ki a plakát is, egymás mellett-alatt az ún. Jobbik és a DK, az MSZP meg a Momentum logóival...

Simán.
Konkrétan Vadaival kampányolt együtt az utolsó napokban is.
Közben meg tényleg nem valami "újvonalas" jobbikos, hanem igazi hardcore széljobber.

Remélem létezik karma...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában