Háttérkép: Trumpot nem hagyták el az ösztönei

2020. február 14. 8:09
Az e heti Háttérképben Bayer Zsolt műsorvezető és vendégei az amerikai választások lehetséges kimenetelét vették górcső alá.

Az impeachment eljárást leszavazta a szenátus, egy republikánus szenátor szembement Trumppal, sőt sokak szerint Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke sem járt jól ezzel a döntéssel. Ezek összességében mind jó előjelek, amelyek Donald Trump újbóli megválasztását illetik – mondta el a műsor felvezetésében Bayer Zsolt.

Bogár László közgazdász felhívta arra a figyelmet, hogy egy háromrétegű háború zajlik. A birodalmi Amerika mivel szétesőben van, ezért harcol mind legfőbb riválisával, Kínával, mind a saját nemzetállamával, hiszen utóbbiból szívja ki a „hadakozáshoz” szükséges erőforrásokat. Ami pedig a közgazdász szerint a legveszélyesebb, hogy polgárháborúban áll önmagával az amerikai nemzetállammal is. Ezt leginkább feljövőben lévő demokraták szítják, még ha csak tudat alatt is. Mivel előreláthatólag Donald Trumpnak rendelkezésére áll majd még egy elnöki ciklus, így lehetőséget kap arra, hogy a jelenleg fennálló feszültségeket kezelje – hangsúlyozta.

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés