Rasszista árny vetült Bloombergre

2020. február 12. 9:50
Öt évvel ezelőtt elmondott beszéde kavart újra vihart az interneten. Trump tvittjében lerasszistázta a demokrata politikust.

Rasszizmus gyanújába keveredett egy kedden nyilvánosságra került korábbi beszéde miatt a demokraták elnökjelöltségére pályázó Michael Bloomberg milliárdos. A nyilvánosságra került felvételen Bloomberg arról beszélt, hogy New York polgármestereként a gyilkosságok visszaszorítása érdekében „egy rakás zsarut” kellett azokba a negyedekbe küldenie, ahol kisebbségiek – a szövegösszefüggésből kiderül, hogy afroamerikaiak – élnek. A milliárdos szerint ugyanis „ott tanyázik a bűn”.

A beszédet Bloomberg még 2015-ben tartotta az Aspen Intézet egyik konferenciáján, ahol az elemzők által is ellentmondásosnak ítélt „állítsd meg és motozd meg” néven elhíresült, a bűnözés visszaszorítása érdekében bevezetett politikáját vette védelmébe. E politika elsősorban az afroamerikaiakat sújtotta. Amikor tavaly elindította választási kampányát, Bloomberg bocsánatot kért ezért. Ugyanezt tette kedden, miután a beszédről készült felvétel nyilvánosságra került: azt hangoztatta, hogy a konferencián elmondott szavai „nem tükrözik a bűnügyi igazságszolgáltatás reformja és a faji egyenlőség melletti elkötelezettségét”.

Ennek ellenére az amerikai sajtóban és közvéleményben nagy vihart kavartak a  szavai. Elemzők emlékeztettek arra, hogy Bloomberg tökéletesen tisztában volt az általa szorgalmazott politika kisebbségeket érintő következményeivel. Hiszen a konferencián elmondott vitatott beszédében is úgy fogalmazott: „a gyilkosok és a gyilkosságok áldozatai is fiatal kisebbségi férfiak”, akikről „elég egyszer leírást adni, több példányban le lehet másolni, majd kiküldeni a zsaruknak”.

Az Aspen Times című lap tanúsága szerint a beszédről készült videó nyilvánosságra hozatalát Bloomberg annak idején megtiltotta, de a lap egyik riportere letöltötte magának, és most nyilvánosságra hozta. Keddi közleményében Bloomberg azt állította: a kifogásolt gyakorlatot „megörökölte” New York város korábbi vezetőitől. Majd hozzátette: amikor lejárt polgármesteri megbízatása, a városban jóval kevésbé éltek ezzel az „állítsd meg és motozd meg” politikával.

Donald Trump amerikai elnök kedden a Twitteren azt írta: „Bloomberg egy rasszista”, és csatolta a vitatott beszéd videóját is. „Ha New Yorkban élsz, vagy ismered a történetét, akkor tudod, hogy Bloomberg rasszista. Rémes ember. Nemsokára a világ is megtudja majd, hogy milyen mély ennek az embernek a bigottsága” – írta. Az elnök később törölte a bejegyzést.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az igazat mondta, de ez ma már nem PC

Az anyatermészet a legnagyobb rasszista geci, ha megnézzük az FBI rasszalapú bűnözési statisztikáján alapuló kiadványtt:
https://2kpcwh2r7phz1nq4jj237m..

Csak kollégának nevezte Bloomberget.

"a gyilkosok és a gyilkosságok áldozatai is fiatal kisebbségi férfiak"
tehát ha a Black lifes matter és a többi harcos jogvédő szeretne minél több fekete életét megmenteni, akkor bizony pártolniuk kellene a minél több rendőr fekete lakta kerületbe küldését.
Hogy mégis pont az ellenkezőjét teszik, az csak a képmutatásuk bizonyítéka.

Egyszer majd valaki nem fogja tagadni, hogy rasszista.

Helyes, csinálják csak ki a jó jelölteket. Maradjon a vén bolsi, jó lesz bohócnak.

"De amúgy tényleg a fekete afrikaiak között a legnagyobb a bűnözési arány, szóval igazat mondott..."

Ráadásul az is igaz, hogy egymást ölik. Ami ugye azért nem tetszik a rohadék demokrata férgeknek, mert így nem lehet eladni azt a bullshitet a sok hülye fekának, hogy a fehér rendőrök őket gyilkolják. Egymást gyilkolják.

Bloomberg a tudatalattiját hozta felszínre:
A "fiatal kisebbségi férfiaknak" minden joguk megvan rá, hogy a fehéreket bántsák. De bennünket is bántanak, holott bennünket NEM BÁNTHATNÁNAK...
Donald itt egy kissé mellélőtt, még jó, hogy hozzátette, mekkora méretű Bloomberg bigottsága.
Így érthető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés