Magyar szemmel a más szögből látott magyarságról

2020. január 28. 12:14
A történelem könyörtelen körülményei miatt máshogy látja a világot Karaffa Attila, a Felvidéken élő fotóművész, aki dunaszerdahelyi alpolgármester is. Az ő szemszögét mutatja be a pénteken Székesfehérváron nyílt fotótárlat – olvasható a feol.hu-n.

Felvidéki szemmel a címe annak a fotókiállításnak, mely múlt héten nyílt a Kisfaludi Közösségi Házban. A Karaffa Attila alkotásainak kiemelt darabjait felvonultató tárlatot Rajkovics Péter író nyitotta meg.

A megnyitón a beszámoló szerint Karaffa úgy fogalmazott: „Azt szeretném a képeimmel bemutatni, hogy az objektíven, a lencsén keresztül hogyan látom én a mi sorsunkat, illetve az egyetemes magyarság sorsát. Minket másodrendű állampolgárként kezelnek, de mi mégis, ennek ellenére is tartjuk a magyar nemzethez való ragaszkodásunkat.”

Mint a cikkben olvasható, a művész harminchárom éves korában állított ki először, szülővárosában, Dunaszerdahelyen. A kiállítások kétévente követik egymást, vagyis kétévente állít össze műveiből egy új kollekciót, melyet a születésnapjához közeli napon tár a szerdahelyi nyilvánosság elé, majd onnan indul, egyfajta vándorkiállítássá gyúrva, sokfelé bemutatni az alkotásokat. Karaffa Attila most lesz negyven, ennek megfelelően a Kisfaludon látható tárlat a harmadik ilyen gyűjtemény, de már dolgozik az alkotó a negyediken, amelyet jövőre láthat szülővárosa, majd a Felvidék és remélhetőleg az anyaország közönsége is.

(Mandiner)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés