Megpróbálta átvágni a gázai határkerítést egy finn képviselőnő

2020. január 17. 10:53
Az izraeli rendőrség letartóztatta a politikust és öt társát, akik az akcióval a „gázai humanitárius válságra” akarták felhívni a figyelmet.

Anna Kontula finn parlamenti képviselőnő, a koalíciós kormánynak két minisztert adó Finn Baloldali Szövetség tagja egy csoport emberjogi aktivistával megkísérelte átvágni a gázai határkerítést – számolt be finn médiaforrásokra hivatkozva a The Jerusalem Post.

Az izraeli rendőrség tíz órán át tartotta őrizetben Kontulát. A képviselőnő azt állítja, hogy az izraeli hatóságok egy beismerő vallomást akartak aláíratni vele, ezt azonban ő visszautasította.

Kontula elmondása szerint akciójával nyomást akart helyezni a finn parlamentre, hogy ne vásároljanak izraeli fegyvereket. Szerinte ugyanis az ilyen tranzakciókkal országa a „megszállást” támogatja.

„Finnország azt az üzenetet küldi, hogy nincs következménye ötven év illegális megszállásnak és a nemzetközi jogok megsértésének”

– jelentette ki a baloldali politikusnő.

A gázai határkerítés még épülő, továbbfejlesztett változata a közelben élő 70 ezer izraelit fogja védeni a terrortámadásoktól.

A kerítés ugyanis úgy lesz kialakítva, hogy nem csak a föld felett, hanem a föld alatt is húzódik. Erre az elmúlt időben megszaporodott terroralagutak miatt van szükség.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy baloldali finn az iszlamista Gázában oktatja emberi jogokra a zsidókat? Képmutatás csúcsa. Kérjen letelepedési vízumot az araboktól, 1 hét múlva sírva menekül vissza Izraelbe.

Nagyon erős lehet a finn jog, ha parlamenti képviselőiknek Gázában is
van mentelmi joga.

Örülhet, hogy nem golyót kapott a szeme közé, hanem kedvesen elkísérték onnan. Próbálna izraeli zászlóval végigmenni a Gázai övezet egyik utcáján....

A ballibsi kommentek még sokkal érdekesebbek:

A magyar BALOLDALNAK valamikor két olyan fundamentuma volt, amiből nem lehetett engedni: az ájult putyin-imádat és az anti-antiszemitizmus. Ez utóbbi nem kell, hogy a zsidó vallás és kultúra őszinte tisztelete legyen, de egy jellegzetes attitűd volt mindig is.

Mára a minden nemzeti és vallási értéket, öntudatot zsigerből utáló, elutasító interná-cionizmus teljesen átvette az irányítást az ellenzékben, minden bizonnyal hosszú időre. Az biztos, hogy ennek vannak pozitív hozományai az országra nézve, bár gazdaságilag nem igen, diplomáciailag semmiképpen, de vannak egyértelműen megnevezhető árnyoldalai is, ezeket bemutatom:
Ájult muszlimajnározás, nagytő(ö)kenyalás, nemzetállamok felszámolása, dzsenderűrület, szexuális perverziók legitimálása (melyek közt a melegség még a legcivilebb), klíma(x)hisztéria, állatimádat, ezotérikus jogvédelemvallás és ál-humánus, elitista felsőbbrendűségtudat.

Az mindenesetre kijelenthető, egészen elképesztő fordulatról van szó a magyar balliberális közegben, szinte hipnotizált hívek jelentek meg itt is, és láthatóan mindenütt a közéletben.

Csak mondom, a Gázai Fal: nem államhatár.

Gázában határkerítés van? Milyen országok között?

És miért tenyésznek ott a terroristák?

A zsidó kiskatonák lőhetnek a határon? A magyarok miért nem?

Csak azt nem tudom, ezek az emberjogi aktivisták, hogy tudnak egytől-egyig ilyen idióták lenni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés