Nem hiszed el

2020. január 10. 11:17

Jámbor András
Facebook
Minden más kiindulás, ami nem a közös jövőnket akarja megoldani, csak ócska rasszista szavazatszerzés.

„Nem hiszed el, de 2020-ban ezt a mondatot tényleg leírták a Mandineren: »Rabszolgaság és elnyomatás Amerikában volt. Magyarországon együttélési problémák vannak.«

»Aki Gyöngyöspatára százmilliós büntetést lát indokoltnak kiszabni, az tanítson fél évig magyart Gyöngyöspatán.« – írja a Fidesz-média szerzője aki ezután leírja, hogy ő egyébként felső közép környezetben nőt fel olyan helyen ahol »hófehér volt a tanári kar és hófehér a diáksereg, karácsony szent ünnepe után egymásnak mutogattuk mi, középosztálybeli tökcsumák, a zsírúj fehér Sony Xperiáinkat meg a szürke Galaxy Miniket«. Tehát akkor ha jól értem a szerző szerint ne szóljon bele aki nem ott él, de ő azért beleszól egy hosszú cikkben.

Aztán persze jön a jogvédőzés, hogy azok akik ezt a pert vitték biztos ugyanilyen felsőközép környezetben nőttek fel. Érdemes lenne utánanézni, hogy Mohácsi Erzsébet vagy Dinók Henrietta aki például ezt a pert vitte meg a CFCF többi tagja honnan jön és milyen tapasztalatokkal, érdemes lenne annak is utánanézni, hogy a helyi roma önkormányzat nem passzív szemlélője volt a folyamatnak, hanem megküzdött a helyi gyerekek oktatásáért, ahogy bármelyik hófehér képviselő megküzdene.

Majd az okos jobbos elkezd egy szép taktikát vinni, hogy de a tanárokat támadják ezek az ítéletek, mintha a tanárok találnák ki a szegregált oktatást. De valahogy a sajnálkozásban odáig nem jut el, hogy azt követelje amit a pert indítók is követnek. Jobb munkakörülményeket a tanároknak, jobb oktatást a diákoknak, megbecsültséget plusz fizetést, és tudást, hogy ilyen nehéz körülmények között, ilyen nehéz gyerekeket hogy kell tanítani. Aztán pedig jön a rész amelynél tényleg kevés szebbet olvastam a magyar sajtóban: »Rabszolgaság és elnyomatás Amerikában volt. Magyarországon együttélési problémák vannak. A kisebbség hátrányos helyzetéért fizetendő kártérítés a demokrata elnökjelöltek vitájába való, nem a magyar iskolarendszerbe.Ahol nem voltak rabszolgák, oda ne importáljunk rabszolgatudatot!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenki rasszista, aki valaha is együtt élni kényszerült a cigányokkal. Még a kőbalosok is.

Persze a körúton belüli libsiértelmiségnek annyira nincs már semmi dolga, mint hogy másoknak ugasson arról, mit kéne teniük. Költözzetek le Gyöngyöspatára a libsitoronyházatokból, gyáva féregk. Utána ugassatok szegregációról. Aljas mocsadék tetű banda.

Csak tovább mérgezitek a helyzetet, megoldást úgy sem tudtok, semmire. Miért nem döglötök már meg, ahányan csak vagytok?

Ennek a cirkusznak csak a magán, felekezeti, alapítványi stb. iskolák elterjedése lesz a következménye. Azokban csak a tandíj jelenti a szegregációt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés