Már 100 ezer család vette igénybe eddig a Családvédelmi Akcióterv támogatását

2019. december 27. 9:34
2020-tól két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a  nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. Az Emmi közlése szerint a kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.

Az Emmi tájékoztatása alapján már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását. A minisztérium szerint az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan igénylik az otthonteremtést segítő kedvezményeket is. Január 1-jén két új elemmel gazdagodik az akcióterv: életbe lép a  nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. 

Eddig a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását mintegy 23 ezer nagycsaládos kérte, új autójuk megvásárlását már közel 8 milliárd forinttal támogatta az állam. Az akcióterv  otthonteremtést segítő intézkedései is népszerűek, a CSOK mellé már használt lakások után is felvehető kedvezményes kölcsönt, a lakások jelzáloghiteléhez nyújtott támogatást, valamint a falusi CSOK-ot közel 15 ezer család igényelte július 1-je óta.

Január 1-től két újabb támogatás segíti a családokat. A négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentességének köszönhetően minden olyan anya, aki legalább négy gyermeket nevel, vagy korábban saját háztartásában felnevelt, élete végéig mentesül a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség alól.  Szintén január elsején lép életbe a nagyszülői GYED, így a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (GYED), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak.

 

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A ballibek alatt magasabb volt a gáz és villany ára, mint most "

Hozzáteszem, hogy mennyivel kevesebb fizetés mellett!
Az is milyen szörnyű volt például, hogy Tarlós ezer forinttal csökkentette a bkv bérletek árát, mit összeröhogcsélt rajta aballib agyatlanok társasága, hogy "mi az az ezer forint?", mivel ők a folyamatos emelést szeretik, és ahhoz voltak hozzászokva! Sajnos, félő, hogy Karigeri lassan megint örömet fog nekik szerezni, :))) hamarosan, bár ne lenne igazam.
Kár vitatkozni. Van egy szint ami alatt kár koptatni a géped billentyűjét!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés