"A parasztember nem önmagát állítja középpontba"

2019. október 10.
Klementisz Réka
„Népdalénekes”, miközben Karádyt, Piafot, virágénekeket, portugál fadót vagy saját szerzeményeket legalább annyit énekel, mint gyimesi keservest és cigány pergetőt. Makacsul idealista, közügyeket karol fel, és tűri magán a „pr-cigány” címkét is, hogy célt érjen. Szalóki Ági szerint a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását már csecsemőkorban el kell kezdeni.

Heves megye, Egri járás, 2400 lakos, irányítószám: 3396. Statisztikailag nagyjából ennyi Kerecsend, a sok közül egy magyar falu. Ha nem ott él és végez fáradhatatlan szociális munkát hosszú évek óta a Jószolgálat díj egyik idei kitüntetettje, az év önkéntesének megválasztott Elekné Román Katalin, Kerecsend valószínűleg marad egy számsor a statisztikákban. Így viszont az utóbbi hónapokban esik rá némi figyelem, többek között Szalóki Áginak köszönhetően, aki a Facebookon kampányolt Katalin elismeréséért, többször adott koncertet a falu közösségének, legutóbb szeptember 7-én. 

„A hátrányos helyzetű gyerekeknek fokozott figyelemre, megerősítésre van szükségük, oktatásuknak pedig nem az óvodában, hanem már hároméves kor előtt el kell kezdődnie”
Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés