Kósa: Nem Waterloo jött el, hanem a valódi verseny

2019. október 16. 10:05
Egy nappal a választás után értékelt a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati kampányáért felelős alelnöke az ATV hétfő esti műsorában úgy fogalmazott: nem lát aggasztó tendenciát az eredményekben, szerinte csupán az történt, hogy meglazult a centrális erőtér, és átalakult. „Korábban a politikai struktúra centrális erőtérbe volt elrendezve, tehát egy nagy centrumpárt – a Fidesz – mellett jobboldalon és baloldalon is volt két kisebb párt, és ez sok helyen azt eredményezte korábban, hogy a Fidesz nyerni tudott, most pedig egy duális erőtérré alakult ár a politika szerkezete, itt pedig valódi politikai verseny van.”

Elmondta, ezt korábban is felismerte az ellenzék, csak amíg akkor azt nem tudták megcsinálni, az most sikerült, de ez nem jelenti azt, hogy megdicsérné az ellenzéket. Azokat a kijelentéseket, miszerint Magyarországon nincsen demokrácia, hazugságnak tartja ezért. Úgy fogalmazott: a mostani rendszer alapjai az 1994-es választásokon lettek letéve, így a közvetlen polgármester-választás, és az egyfordulós szavazás.

„A választást megnyertük, annak én örülök, hogy nem olyan arányban, ahogy azt korábban megszoktuk, amiatt meg nem örülök” – válaszolt arra a felvetésre, hogy csalódott-e az eredmény miatt. Határozottan tagadta, hogy egál lenne az eredmény. „Nem a NER-nek van vége, nem a Fidesznek van vége, nem Waterloo jön, nem Napóleont győzte le az egyesült szövetségesek serege” – jelentette ki határozottan a Fidesz alelnöke.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt is verseny amiben Szeged jobban teljesít.

"Tízfős nemzetközi autótolvaj-bandát számolt fel a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya. A bűnözői csoport központja Szegeden volt, ahonnan Szerbiába szállították a Nyugat-Európában ellopott autókat."
https://azuzlet.hu/szeged-gara..

Valódi verseny? Pont ellenkezőleg. A Karácsony mögötti öt-hat párt programjai közül melyiké fog megvalósulni?

Pontosítás, kiegészítés.

"Néhány hónappal az őszi önkormányzati választások előtt teljesen írták a választási szabályokat. Hogy nézett ki akkor a politikai színtér? Az egyik oldalon egy erőtől duzzadó MSZP és egy szintén erős SZDSZ, a másik oldalon a tavaszi vereség súlya alatt megroppant, fragmentált ellenzék: FIDESZ, FKGP (és egyéb kisgazda formációk), KDNP, MDF, MIÉP. Mit léptek erre Horn Gyuláék? Egyfordulóssá tették a választási rendszert, azaz relatív többséggel is képviselői és polgármesteri mandátumot lehetett szerezni. Ismerős valahonnan ez a megközelítés?

Rövid távon bejött a dolog az akkori kormánypártoknak, 1994 őszén vörösbe (és némi kékbe) borult az ország."
https://mandiner.hu/cikk/20140..

Elnézést. Az első bekezdést lehagytam az átmásolásnál.

"Az 1994. június 28-án kezdődő parlamenti ciklus egyik első törvénye az 1994. évi LXII. törvény volt a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról."

Kósa megbukott mint kampányfőnök, többet ha lehet soha ne legyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés