Eddig nem látott felvételek az Aramco elleni dróntámadásról

2019. szeptember 30. 13:34
Dróntámadás, az Aramco ipari kamerájának szemszögéből.

A felvételeket az Arab News posztolta ki a Twitter-oldalára. A képek az olajfinomító ipari kamerarendszerével készültek és rajtuk keresztül nyerhetünk bepillantást a szeptember 14-én történt dróntámadás pillanataiba.

Mint emlékezetes, szeptember 14-én dróntámadás érte a szaúd-arábiai Aramco állami olajvállalat egyik olajterminálját a királyság keleti részén, a támadás elkövetőjeként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek. Az olajfeldolgozóban robbanások történtek, és két helyen is hatalmas tűz keletkezett, de áldozatokat nem követelt a támadás. 

A húszik katonai szóvivője a támadás után közölte, hogy embereik támadták meg 10 drónnal a szaúdi olajterminált. A támadást „jogos reakciónak” minősítette arra, hogy Szaúd-Arábia egy arab katonai koalíció élén hadjáratot folytat ellenük Jemenben – jelentette ki.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által 2015 óta támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

 

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés