Dárdai soha többé nem akar szövetségi kapitány lenni

2019. szeptember 11. 7:29
Sok magyar futballszurkoló álma tört össze egy interjú miatt.

Hosszabb interjút közölt a Kicker német sportmagazin Dárdai Pállal, amit az Index szemlézett. Mint írják, ez volt az első beszélgetés a volt magyar szövetségi kapitánnyal a Herthától való távozása óta. A német nyelvű cikkből kiderült, Dárdai szerint szükséges volt ez a pihenő ahhoz, hogy az akkui feltöltődjenek – ezt a Balaton mellett töltött nyaralással sikerült is elérnie.

Ami viszont a magyar futball szempontjából érdekesebb, az rögtön ezután jött. Dárdai Pál úgy fogalmazott az interjúban: „A napi munkáért vagyok oda, a válogatott korszakom véget ért, nem fogok többé szövetségi kapitányként dolgozni sem Magyarországon, sem máshol.”

Ismeretes, Dárdai ugyan csak egy rövid időszakban, 2014 ősze és 2015 nyara között volt magyar szövetségi kapitány, de általános vélemény szerint nagy része volt abban, hogy a válogatott kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a magyarázat nem fedi fel a valós érzéseit Pálnak.

Arról van szó, hogy ezzel a magyar futballközeggel, de főként ezzel az MLSZ-szel lehetetlen a pozitív együtt munkálkodás.
september 5, 2018 Új szakmai bizottság alakult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntéselőkészítési procedúrájának erősítésére.
september 5, 2018 „A testület az új szakmai korszak megvalósulása érdekében a szükséges javaslatok kidolgozására a korábbinál nagyobb energiát szán, és ezzel összefüggésben átalakul a szakmai bizottság összetétele is“ –
A testületben korábbi szövetségi kapitányok és Nyugat-Európában bizonyított egykori játékosok kaptak helyet, a vezetője pedig Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, ezüstcipős labdarúgó, magyar bajnok edző lett. Mellette Dárdai Pál, Lőw Zsolt, és Szabics Imre, is a bizottság tagja.
Azóta Dárdai megszólalt: "Semmi nem valósult meg abból, amiket javasoltunk."

"„Kívülről azt látni, az infrastrukturális fejlődés domináns, nem a nemzetközi eredményesség – mondta Urbányi István. – A tehetségek eltűnnek? Ki számít tehetségnek? Talán mindenki mást gondol erről, de ha a két magyar élklub szinte csak külföldi játékosokkal és edzőkkel tartja elérhetőnek a nemzetközi sikereket, a csoportkörbe jutást, akkor két eset lehetséges:

vagy a kiválasztás rendszere rossz, vagy a kiválasztó nem végez jó munkát. Nem tudom, melyik igaz, de mindkét variáció elkeserítő.”"

A MAGYAROK NEM BÍRNAK FUTNI, GYORSAN FUTNI, FŐLEG NEM.

Dzsudzsák, Szalai, Sallai, Szoboszlai mind indító játékosok, nem futók. Így négyen együtt: sok. Varga és Nagy Dominik közül az egyiküknek MINDIG pályán kell lenni, legalább egy ember lehessen induló pozícióban, mellesleg Szalaiék is erre vártak ki, ezért a sok hiba,... de nem volt kire várni.
Ez Rossi hibája volt, mint ahogy az is, hogy a 19 éves szlovák center pánikot okozott Baráthnál.
De Rossira egy rossz szót se, csak félő, szép lassan kiég, mint Storck.

mit lehetne tenni, ez a helyzet nem ma, még a 60-as években kezdődött, azóta rombol, rothaszt mindenkit, aki a futballal kapcsolatba kerül.
Egyszerű: el kell engedni az akadémiák túlfinanszírozását, helyette önkormányzati szinten településenként engedélyezni, felkarolni minden egyesületet, a legkisebbekig norma szerinti állami támogatással.
Ez talán biztosíthatná, hogy a gyerekekkel szívből, ne a megélhetésért "dolgozzanak" emberek, mert a mai modellben máshoz nem értők, szakma, képzettség nélküli, ügyeskedő gerinctelenekkel van tele. Fiatalok ezreit, tízezreit vezetnek tévútra és ezért nagy pénzeket vesznek fel.
Tisztelet a kivételnek.

Az elkeserítő állapotokért nemcsak a futball-szakemberek, az egész miliő, a közeg, a magyar valóság felelős.
A magyar alapeleme, az azonosítási képesség, az önreflexió hiánya.
Ezért képtelen szembenézni - őszinte módon - a valósággal.
De ha meg is teszi, kimondani, azt már nem.
Így nincs helyes diagnózis, tényállás, és minden ami ebből következik, kudarcra van ítélve.
A nemzeti sajtó hisztériakampánya minden komoly meccs felvezetésekor csak rátesz a rakás sz.rra még egy rakást.
Figyeld meg, pl. a fehérvári Kovács Zoltánt, vagy a ferencvárosi Orosz Pál sportigazgatókat, akik a csapatért felelősök: minden megszólalásukkor végtelen optimizmus sugárzik róluk és a teljes, boldog megelégedettség, aki nem tud magyarul, azt gondolja: ez itt a futball csúcsa.
Holott sírniuk kellene, főként a klubmunka teljes dilettantizmusa okán.
De ne legyünk igazságtalanok: a magyar társadalom szintén súlyos beteg, a szembenézés képessége 56 óta kihalt.
Nem is csak Kádár, hanem az őt körülvevő megmondóipar végtelen lezüllesztő tevékenysége miatt jutottunk ide.
A magyar mára NEM ŐSZINTE.
Ez az egyetlen, legnagyobb baj.

Az, hogy kihangosított vezérszurkoló végigordibál 300 decibellel egy válogatott mérkőzést, az maga a teljes abszurd. Van a szurkolás és van az idiotizmus.
Nálunk az utóbbi dívik, alázatos munka helyett külsőségek teleaggatása földön, vizen, levegőben.
Mindenki eljátssza, mekkora profi a területén.
Holott a futball-"akadémiák" siralmas "eredményei" mutatják feketén-fehéren: az ott folyó munka is inkább rombolás, mint építés.

Az MLSZ - benne a Berzi Sándorokkal, az egész apparátussal, Sipos Jenőkkel, úgy az egész bürokráciájával - egy kalap szar.
Kizárta azt a Balmazújvárost, amely magyar fiatalokkal indult az NB II-be és egész jó meccseket játszott felpumpált pénzű profik ellen.
A kizárókat minden nemcsak sport, de más közéleti tevékenységtől örökre kizárni
Rus Adriánt, a román-magyar fiút meghívja az edző a magyar U-21 edzőtáborba, majd másnap kiderül, haza kell küldeni, mert az MLSZ elfelejtett utána nézni a szabálynak.
Faragó Lajos, Puskásék egyik kapusa elhunytakor is csak a bömbölőt, meg a dobpuffogást lehetett hallani, gyászszünet elmarad.
A sajtó is hisztérikusan viselkedett egész idő alatt, mintha most dőlne el Magyarország jövője, túllihegték, az egész felvezetése szar volt.
Ráadásul Rossi taktikai vereséget szenvedett, semmit nem tudtunk kezdeni az ellenfél 19 éves, új középcsatárával, akire nem számított, láthatóan.
A játékosok lélekben már a meccs utáni himnuszéneklésen gondolkodtak, és elfelejtették, hogy az gólok nélkül nem megy.

Bocs, a terjedelemért, de ez van.

Kellene egy még drágább szövetségi kapitány.
A játékosokat meg jobban megfizetni. Ja, és néhány új stadion.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés