Trump Amerikát gyűlölő, fegyvertartást korlátozó demokratákról beszélt

2019. szeptember 10. 7:41
Emellett az elnök kiemelte, hogy a demokraták „nem nagyon vallásos emberek”.

Demokrata párti politikusok megválasztásának vélt következményeire figyelmeztetett hétfő este egy észak-karolinai választási nagygyűlésen Donald Trump amerikai elnök, aki egyebek között Amerikát gyűlölő baloldalról, fegyvertartást korlátozó demokratákról beszélt.

Kedden képviselői pótválasztásokat tartanak az észak-karolinai Fayetteville-ben, és az amerikai elnök – Mike Pence alelnök társaságában – a republikánus jelölt, Dan Bishop melletti nagygyűlésen kampányolt.

A pótválasztást azért kell megtartani, mert a tavalyi félidős választásokon a republikánus Mark Harris győzelmet aratott ugyan, de kicsiny arányban, és bár ellenfele, Dan McCready elismerte a vereségét, a Demokrata Párt csalásra hivatkozva megóvta a választást. Az áprilisban megrendezett előválasztáson a demokraták ismét McCreadyt jelölték, a republikánus vetélkedésből pedig Bishop került ki győztesen.

Trump beszéde

A nagygyűlésen Donald Trump hangsúlyozta, hogy Bishop támogatja a kormányprogramot, elsősorban is annak az illegális migrációra és az amerikai alkotmány második kiegészítésében garantált fegyvertartási jogra vonatkozó részét.

„Itt a lehetőség, hogy kedden egyértelmű üzenetet küldjünk az Amerikát gyűlölő baloldalnak” – fogalmazott Trump. Majd hosszú beszédében kitért szokásos témáira: védelmébe vette a kínai árura kivetett amerikai vámokat, ostorozta a vele nem barátságos sajtót, és még azt is szóba hozta, hogy szerinte a demokraták „nem nagyon vallásos emberek”. Utalt arra, hogy a demokraták – hatalomra kerülésük esetén - megkérdőjeleznék az amerikaiak jogát a fegyvertartásra. A szövetségi kongresszus demokrata párti képviselőit általában is Amerikához „nem hűséges” politikusoknak minősítette, és a republikánus jelölt vetélytársát, McCreadyt is élesen bírálta, mert az illegális migránsoknak menedéket nyújtana.

„Építsük meg a falat!” – skandálta a tömeg, utalva az Egyesült Államok déli határaira tervezett falra. Trump azonnal reagált: „nem engedhetjük meg, hogy veszélyes bűnöző idegenek szabadon mászkálhassanak Észak-Karolinában” – mondta.

Fogadtatás

A nagygyűlés népes közönsége végig tapsolt és hurrázott, kivált akkor tört ki tapsban, amikor Trump tréfálkozva azt mondta: 2026-ig marad hivatalban, és így ő lesz elnök akkor is, amikor az Egyesült Államok lesz a labdarúgó-világbajnokság társrendezője.

Az elnök a nagygyűlés kezdete előtt újságíróknak nyilatkozva kijelentette: nem igaz az a vélekedés, hogy a keddi választás eredménye jelzés lehet a jövő évi választásokra nézve. A körzet egyébként republikánus politikusokra szokott voksolni, 2016-ban Trump is elég nagyarányú győzelmet aratott itt, 12 százalékponttal több voksot szerzett, mint Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje.

Az elmúlt időszakban készült felmérések azonban a demokrata párti Dan McCready gyors felzárkózását mutatták a republikánus jelölt mellé. Észak-Karolinában egyébként a legtöbb választókörzet stabil republikánus szavazótábort tudhat magáénak.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"ez miért és mióta hír? "
Igazad van, ez valóban nem hír, hogy az amerikai baloldal gyűlöli Amerikát, ugyanúgy, ahogyan a magyar baloldal is gyűlöli Magyarországot.

A tehetségtelen, ám ambíciózus ember alaptulajdonsága ez, az irigység, a jobb besározása, végül: a gyűlölködés.
És ehhez még tudományos igényesség sem szükséges.
Minden egyszerű ember, aki a munkája után élt-él a Földön, pontosan tisztában van ezzel.

Soros túllép a normalitáson, amennyiben nem választottként legitim megválasztottak munkavégzését akarja kiiktatni, felülírni.
Ezért, Soros iránt a megvetés, amelyet lehet gyűlöletként azonosítani: teljesen jogszerű.

Az alant írott inkább ment norika68-nak...

Aztán mire lennék én irigy...

Semmiféle ambiciót nem élek ki.
Ill., talán egyet: igyekszem alakítani a közhangulatot, az általam egyedül helyes irány felé.
És ebbe pénzt, forrást semmilyen értelemben nem használok fel, ergo, anyagi hasznom semmiképp nem lehet belőle.
Ellentétben a testvéreiddel, akiknek élethivatása: más emberektől pénzt -bármilyen eszközzel - kicsikarni és ebből élni, nem pedig tisztességes munkából.

Te miért hánysz ide, naponta százszor??

Én nyugodt vagyok, és nem irigy; sosem loptam, mint a te tehetségtelen irigy fajtád,

ambíció. törekvés, buzgóság, nagyravágyás, igyekezet.

ambíció, becsvágy (főnév)
1. Lelki, erkölcsi erő, amely előrehajt egy cél megvalósítása felé. Ez egy személyt vagy csoportot arra ösztönöz, hogy az önmagában érzett képességeket kifejtse, hogy benne rejlő tehetségével, teljesítményével kitűnjön és kitűzött célját elérje.
2. Erős törekvés egy cél elérésére, megvalósítására. Ez az erkölcsi, lelki erő megnyilvánulása.

Hoppá, eddig nagyon félreismertelek.
Bocsáss meg, hívjad tovább, csak nehogy a hányásod visszaömöljön a torkodba, veszélyes.

Ha te mondod?
Egy ekkora orákulum, bocs, kullancsfajú...

Éppen nem, de aha..., folytasd

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés