Valami nyugtalanító jelent meg Szíria partjainál

2019. szeptember 7. 10:55
Műholdfelvételekből észlelték.

Az amerikai Maxar Technologies nevű cég felvételeiből kiderül, hogy egy iráni tartályhajó közelítette meg a szíriai partokat – írja a hvg.

Szíria partjai mentén tartózkodik az Adrian Darya-1, korábban Grace-1 nevű iráni tartályhajó – jelentette az AP hírügynökség, műholdfelvételekre hivatkozva. Az amerikai Maxar Technologies nevű cég felvételei szerint a hajó 2 tengeri mérföldre (3,7 kilométerre) van Szíria partjaitól.

Közben szombaton John Bolton, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója Twitter-bejegyzésében megerősítette az értesülést. „Teherán számára fontosabb Bassár el-Aszad gyilkos rezsimjének a támogatása, mint a saját népéé” – tette hozzá a politikus, aki jelezte: nem oldják fel az Irán elleni szankciókat addig, ameddig az iszlám köztársaság hazudozik.

A tankert a brit haditengerészet július elején vette őrizetbe Gibraltárnál, mert London szerint a hajó Szíriába akart kőolajat szállítani, megsértve az Európai Unió által a szíriai rezsim ellen bevezetett szankciókat. A tartályhajó végül augusztus 18-án kapott engedélyt a távozásra – noha időközben Washington kérte a hajó átadását – , miután Teherán szavatolta, hogy a tanker által szállított 2,1 millió hordó nyersolajat nem Szíriába viszik.

Az iráni állami média nem adott hírt a tankerről.

Augusztus végén az iráni kormány bejelentette, hogy a mintegy 130 millió dollár (38,6 milliárd forint) értékű rakományt eladták, ám az olajszállítmány vásárlóját nem nevezte meg. Szíriában 2011 óta dúl polgárháború, amelyben Irán a Bassár el-Aszad vezette kormányt támogatja.

 

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"1917. november 9-én került nyilvánosságra Arthur James Balfour brit külügyminiszter Lionel Walter Rotschild bárónak írt levele, melyben – a kormány nevében – támogatását fejezte ki a Palesztinában kialakítandó „zsidó nemzeti otthon” tervezete iránt."

A Maxar Technologies-t ki, hol, mikor választotta meg politikai aktornak? Egyáltalán, kik, mik ezek?
Tudja valaki?
Ja, hogy ez ugyanaz, mint akik egykor a „zsidó nemzeti otthon” tervezetét Balfourral elfogadtatni szíveskedtek...
"Az amerikai Maxar Technologies nevű cég műholdfelvételei észlelték."
Rejtetten, a háttérből, név és cím nélkül - megfigyelnek.
Ügyes.

Meddig akarja még szopatni az Usa Szíriát? Így aztán tényleg nem lesz ott nyugalom a büdös életbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés