Az SZDSZ módszerei köszönnek vissza Karácsonyéknál

2019. augusztus 30. 11:48

Tarlós István
Magyar Nemzet
„A főpolgármesteri kampány nem Esze Tamás talpasait imitáló felkelésről szól”. Interjú.

„A mindannyiunk jövőjét befolyásoló klímastratégia elkészítésével és a legjelentősebb nemzetközi környezetvédelmi koalíció tagjaként jelentős lépéselőnyben van a főváros vezetése az ellenzékkel szemben Tarlós István szerint. A főpolgármester interjúnkban az ellenzék kampányát egyszerre nevezte veszélyesnek és komolytalannak.

A politikus elmondta: jelenleg több mint 700 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés van előkészületben a kormánnyal együttműködésben.

A főpolgármester-jelöltek közül az ön ajánlásai gyűltek össze a leggyorsabban. Lehet ennek jelentősége a választási küzdelemben?

Nem az a lényeg, hogy ki mennyi aláírást szed össze. Ha a küszöbértéket eléri, akkor jelölt lesz. A jelentőségét a jelöltállításnak az adja, hogy az indulásomat támogató 12 ezer aláírás a szó szoros értelmében pár óra alatt gyűlt össze. Ennek azért van üzenetértéke.

Harminc éve, 1990 óta politizál. Milyen közérzettel vág neki a mostani megméretésnek?

Úgy tudom, a megyei jogú városok és a kerületek vezetése körében az egyetlen politikus vagyok, aki 1990-ben is polgármester volt és ma is az. Az elmúlt harminc évben ez a nyolcadik – négy óbudai és a negyedik fővárosi – polgármester-választási kampány, amelyben részt veszek. Az egyetlen, ami nem győzelemmel végződött, az a 2006-os főpolgármester-választás volt, akkor Demszky Gábor mindössze jó egy százalékkal került elém, de akkor is a legnagyobb fővárosi frakciószövetség vezetője lettem négy évig. Ennyi kampány közül kevés váltott ki belőlem kellemetlen érzelmeket: az 1994-es őszi, amikor először volt közvetlen polgármester-választás, az izgalmas volt és kiszámíthatatlan. Főleg, mert közvetlenül előtte kiléptem az SZDSZ-ből. A másik a mostani, de most nem ideges vagyok, csak egyszerűen viszolygok ettől a kampánytól. Mindig voltak furcsaságok és feszültségek, de ami most folyik, az vicc.

Mi váltotta ki a viszolygását?

Kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is. Erősödnek azok a jelzések, hogy a mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami elgondolkodtató, hogy a fővárosi szavazók 43%-ánál célt tud érni Karácsony kampánya. Valamint eddigi "teljesítménye". Amely árulásokból, süllyedő hajókról való angolos távozásokról és egy kerület tönkretételéről szól, bárminemű eredmény nélkül.

Talán valóban nem volt szerencsés a szófordulat, bocsánat érte. Amit mondani szerettem volna, az csupán annyi, hogy Karácsony még soha senki és semmi mellett nem tartott ki, pillanatnyi haszonért, érdekből bárkit elárult, és semmilyen néven nevezhető teljesítmény nem köthető hozzá. És még így is szorosan ott van Tarlósé mögött a népszerűsége...

Magam hasonlóan szívesen olvasnék egy listát Karácsony úr eredményeiről, sikereiről. Vagy legalább betartott ígéreteiről, el nem árult társairól.

Az SZDSZ sokakkal el tudta hitetni, hogy harcos antikommunista erő. Aztán amikor kibújt a szög a zsákból, ezek a hiszékenyek kiábrándultak. Tarlós is. Már 27 éve.

Karácsony meg annak az MSZP-nek a színeiben indul, amelyet saját bevallása szerint is utál.

Vázlatosan.

Kezdetben jóval magasabb fizetést szavazott meg magának, ez még a 444-nek is szemet szúrt. (https://444.hu/2014/12/01/kara..).

Ezt követően megemelte a bizottságok és a bizottsági tagok számát, majd ezek fizetését is.

A ZKV Zrt kétmilliárdos kintlévőséget halmozott fel elmaradó bérleti díjakból, lakás- és közüzemi tartozásokból és elmaradt közterület használati díjakból.

Még a korábbi Gyurcsány-kormányban államtitkár jegyző (Papp Imre) szerint is több, mint 100 olyan döntés született, aminek a költségvetésben nem volt lába. Ráadásul a kötelezettségvállalások jóval meghaladják a bevételi forrást.

És zárásként ott a jó öreg parkolási ügy, amelynél Karácsony természetesen ott sem volt.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. augusztus 30. 13:14
Megtalálta | 2019. augusztus 30. 13:26

Lehet, tényleg karácsony kéne legyen a főpolgi. nem azért, mert az jó, hanem mert rossz. Néha kell eg kis rossz, hogy becsülni tudjuk a jót.

Jönne a karácsony, aoszt jól csinálna egy valamit, amit elnevezne Budapest Alkotmánynak, meg az SZDSZ-es haverjaiból csinálnának egy Budapest Akadémiát. Oszt akkor onnantól kezdve a XIII. kerületi prolinak olyan kurva jó lenne az élete, hogy azt elépezlni is lehetetlen. na, pont ez kéne ennek a redvás liberális társaságnak.

Budapest Akadémia, SZDSZ közeli libsi, és bezzegkonzevatív potentátokkal, akik sok pénzért kikutatnák, hogy "nemfenntartható", meg "mindent is elöntő korrupcilyó"

Nektek tényleg muszáj minden kibaszott trollnick minden egyes szájbavert böffenésére reagálnotok? Ez valami kényszeres?

Ezek a szardarabok pont a figyelemért baszakodnak itt 0-24-ben, nem tűnt fel?

Egyébként örülnék neki, ha nem csak a letiltott nickeket nem látnám, hanem a ráadott reakciókat sem, mert így is iszonyú sok a szemét.

+ lényegében nem vett részt a fővárosi közgyűlés munkájában

Nem semmi, hogy Papcsák ellen a legnagyobb támadási felület a budigate lett. A zuglóiak bizonyára roppant elégedettek magukkal, hogy sikerült ezt a szörnyű korrupciós ügyet feltárni, és a felelőst megbüntetni.

barkivel elofordulhat hogy szarba lep, azert meg nem kell elitelni, csak azert ha benne marad, tapicskol es hempereg benne, es makacsul ragaszkodik hozza hogy az marpedig habostorta.

Aki itt élt és már eszénél volt 1990-ben, az tudhatja, hogyan működött az SZDSZ. Mondjuk román stílusú pálfordulással, árulással kezdték. Ezek szerint te vagy nem ebben az országban voltál, vagy nem láttál, nem fogtál fel semmit.

Kuncze csúnyán beszólt? Na , nézzük!

Az önkormányzati kampányban nem a zöldségek politikája, nem a Tarlós által jól megfogalmazott Esze Tamás talpasainak lázadása, Budapest tulajdonosának feszegetése a téma, hanem a Tarlós által pontosan kifejtett szakmai kérdések. Kuncze Karácsonnyal együtt hülye ezekhez.

Tarlós lehetett alapítója az SZDSZ-nek, de amikor az román stílusban köpönyeget fordított, harcos antikommunistából lelkes MSZP barát lett, akkor Tarlós több százezer szavazóval együtt fordított hátat az SZDSZ-nek. Ha Kunczénak belefér az akkori SZDSZ szavazók ocsmány becsapása, az legyen az ő dolga.

Tarlóst az SZDSZ 1990-ben támogatta, de ezt az előbb leírt pálfordulás követte, ami egy gerinces ember nem vállalhatott.

Budapest lenullázásának említése elég röhejes, főleg úgy, hogy valaki ezt pusztán belebrummogja a mikrofonba, de a Tarlós által említett és egyébként szemmel is látható eredményekre nem reagál. De főleg röhejes, ha a bábként mozgatott és mára már láthatóan is szenilis Demszky után mond ilyeneket.

Próbálnak egységes képet mutatni. Igen, próbálnak. Ha nyernének, a konc köözelében elborult elmével jönne a Gyurcsány által már tavaly jövendölt káosz.

A Fidesz belső viszonyairól Kuncze azt mond, amit jónak lát. Kétségtelenül frusztrálhatja, hogy Simicska árulása nem döntötte be a pártot, legfeljebb annyi történt, hogy a gazdasági háttér újra rendezése vált szükségessé, amit hisztérikusan lopásnak neveznek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés