Antiszemita politikust támogat az LMP és a Momentum Debrecenben

2019. augusztus 26. 17:06
A Duna-parti cipőkbe köpködő jobbikos Kulcsár Gergely a Momentum és az LMP támogatásával indulhat a cívisvárosban.

Botrány kezd kibontakozni az LMP és a Momentum debreceni háza táján, miután kiderült, Kulcsár Gergely a Jobbik, és az említett két párt közös képviselőjelöltjeként indulna az önkormányzati választáson – hozta le az Index a 444 nyomán.

A 444.hu emlékeztetett arra: a jobbikos Kulcsár Gergely az a „hírhedt politikus”, aki beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe, majd erről humorosnak szánt levélben tájékoztatta jobbikos politikustársait. Egy másik, ismertté vált levelében, 2012. április 10-én azt írta a frakciótársainak, a közelgő parlamenti holokauszt-emléknapról értekezve, hogy:

Baráth Zsolt képviselőtársunk kiváló felszólalása miatt meg van rá az esély, hogy valamelyik biboldó-bérenc frakció kezdeményezni fogja, hogy felállva emlékezzen a Ház a kamukauszt állítólagos áldozataira. Akkor mit teszünk?”

Amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években” – válaszolta a 444.hu idevágó kérdéseire Mándi László, a Momentum debreceni szervezetének elnöke. A politikus szerint ha az ellenzék országosan is együtt tud dolgozni a korábban szélsőséges Jobbikkal, akkor „Kulcsár is megérdemel egy esélyt, de a jövőre nézve zéró toleranciát hirdetnek az esetleges szélsőséges nézeteivel szemben.”

A portál közzétette a részletes levelezést is Kulcsár ügyében, abból úgy tűnt, a kérdés lezártnak tekinthető, és a Momentum és az LMP gyakorlatilag szó nélkül elfogadta, hogy a Jobbik ragaszkodik politikusa indításához.

Ezzel szemben az LMP, információink szerint egyáltalán nincs meggyőződve arról, hogy Kulcsár bármilyen bocsánatkérése és jövőbeni, nem neonáci magatartása esetén is vállalható. A párt országgyűlési képviselője, Ungár Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatóján például világossá tette, elfogadhatatlan Kulcsár indítása. 

Ungár kijelentette: „a Jobbiknak el kell döntenie, komoly gondolja-e a néppártosodást vagy pedig antiszemita embereket indít képviselőjelöltként. Kulcsár Gergely politikai tevékenysége vállalhatatlan, nincs helye a magyar közéletben” – tette hozzá.

Az Index úgy értesült, a Momentum országos elnöksége sem tekinti lezártnak az ügyet, vizsgálja a kérdést.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Momentum megmondza: megváltoztatja a politikát. Azaz: szalonképessé tenné a szalonképtelent. El kell őket zavarni a jófenébe!

" a momentum egy zsidó part."

Nem!

Egy szélhámos párt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés