A vallási tolerancia jegyében focitornát és családi napot szervez a Mazsihisz

2019. augusztus 25. 10:32

A rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása és erősítése.

2019. augusztus 25. 10:32

 A vallási tolerancia jegyében felekezetek közötti focibajnokságot és családi napot rendez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szeptember 1-jén Budapesten, a kőbányai Merkapt sportpályán.

 A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy immár negyedik alkalommal játszanak majd barátságos mérkőzéseket a magyar – keresztény és zsidó – felekezetek 14 év, illetve 10 év alatti képviselői, a rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése. 

A bajnoksággal párhuzamosan tartandó családi napon a résztvevők és hozzátartozóik kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a különböző családi vetélkedőket – fűzték hozzá.

Közölték: szeptember 2-ától, húsz csapat részvételével ismét megrendezik az egész országot átfogó Tolerancia Kupát is, a harmadik alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz.

Az idén az eseményt szervező Mazsihisz mellett Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közössége, a kiskunhalasi, a nógrádsápi, a hévizgyörki református és a pilisi evangélikus gyülekezet, valamint a Hit Gyülekezete küldi el csapatait a 10 év és a 14 év alattiak kategóriájában.

Mint írták, a torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, védnökei között van Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2019. augusztus 26. 05:51
Ennél megosztóbb vagy kriekesztőbb javaslatot..nahát!Mi zsidók és mi keresztények laposra verjük a másikat..ha szerencsénk van és a bíró nem vesi észre, kicsikét meg is rugdoshatjuk az ellent.. :)
Mich
2019. augusztus 25. 22:23
... mert őket annyira üldözik...
Box Hill
2019. augusztus 25. 20:16
Akkor a kupára az lesz írva, hogy : Tob shebbe goyim harog? (A nem-zsidók legjobbjait öld.)
még fokozza
2019. augusztus 25. 16:00
Közös gyökerű zsidó-keresztény focikultúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik