Scalise: Ha Trump felelős, akkor Sanders is

2019. augusztus 12. 7:18
A merényletet elszenvedő republikánus politikus szerint ingoványos talaj a támadások felelőseinek megállapítása.

Donald Trump elnököt nem terheli nagyobb felelősség a texasi El Pasóban elkövetett tömeggyilkosságért, mint Bernie Sanderst az ellenem elkövetett merényletért – hangoztatta Steve Scalise louisianai republikánus képviselő vasárnap a CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos heti politikai vitaműsorában.

Sanders önkéntese lőtt

Szavai szerint nincs igazuk azoknak, akik Donald Trump retorikáját okolják a múlt héten a texasi El Pasóban elkövetett lövöldözésért, amelyet Saclise a 2017-ben ellene elkövetett merénylethez hasonlított. Akkor ő volt az áldozat, és Bernie Sanders választási kampányának egyik munkatársa lőtt rá. 

A politikus 2017 júniusában republikánus kollégáival baseball-edzésen vett részt, amelyen felbukkant egy fegyveres férfi és lőni kezdett a politikusokra. Scalisét súlyosan megsebesítette, életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg, majd azt követően is több műtéten esett át.

A rendőrséggel vívott tűzharcban életét vesztett elkövetőről, a 66 éves James Hodgkinsonról kiderült, hogy demokrata párti aktivista, a Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő Bernie Sanders szenátor 2016-os elnökválasztási kampányának önkéntes munkatársa volt. Sanders még a merénylet napján elítélte a lövöldöző „gyűlöletes cselekedetét.” Donald Trump szintén elítélte az El Pasóban – majd az egy nappal később az ohiói Daytonban – elkövetett tömeggyilkosságokat.

A felelősség ingoványos terep

Amerikában nincs helyük az ilyen jellegű támadásoknak és általában az etnikai hovatartozás alapján elkövetett támadásoknak – hangsúlyozta Scalise hozzátéve, hogy a felelősség megállapítása „ingoványos terep.”

Több demokrata párti politikus és elnökjelölt-aspiráns Donald Trump retorikáját tette felelőssé a texasi mészárlás miatt, kivált azután, hogy a 21 éves elkövető a merénylet előtt interneten bevándorlás-ellenes szövegeket tett közzé, a kihallgatásakor pedig azt mondta a rendőröknek, hogy kifejezetten mexikóiakat akart megölni.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így van! Szemüveg kérdése az egész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés