Négyezer forintos csekktől tarthat Putyin

2019. augusztus 12. 20:22
Ezer rubelre büntethető az, aki sisak nélkül motorozik Oroszországban.

Feljelentették Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért Szevasztopolban sisak nélkül motorozott együtt az Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjaival – közölték hétfőn orosz hírügynökségek. Az orosz államfő megbírságolását elsőként Makszim Csuhunov vlagyivosztoki ügyvéd sürgette a szevasztopoli közlekedési rendőrségtől. A feljelentés szerint „Vlagyimir Putyin polgártárs azonosítatlan személyek társaságában” szombaton egy Ural típusú motorkerékpárt vezetett a Krímben megrendezett Babilon Árnyéka elnevezésű motoros fesztiválon.

Ugyanebben az ügyben Oleg Homutyinnyikov Lipeck megyei képviselő Jurij Csajka főügyésztől sürgette az eset kivizsgálását. Az orosz közeledésbiztonsági előírások értelmében a bukósisak nélküli motorozásért ezer rubel bírság szabható ki. (A rubel jelenleg mintegy 4,40 forintot ér.) Putyin a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krímben 10 évvel ezelőtt tartott első bemutatója alkalmából köszöntötte fel személyesen Szevasztopolban. Kijev tiltakozott az orosz elnöknek a félszigeten tett újabb látogatása miatt.

A Dozsgy független orosz online televízió szerint július végén egy Arhangelszk megyei bíróság az államhatalom megsértése címén 15 ezer rubelre büntette meg Georgij Minyajev helyi lakost, amiért az a közösségi médiában bírálta, hogy Putyin a biztonsági öv becsatolása nélkül hajtott át a Kercsi-szoroson keresztül megépített hídon az átadás napján. Minyajev, aki az elnökkel kapcsolatban saját bevallása szerint a „debiloid” jelzőt használta, úgy vélekedett, azért bírságolták meg, mert részt vett egy, a régióban létrehozandó szeméttelep elleni tüntetésen.

Az elnöki biztonságáért felelős Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) egyébként azt állította, hogy a Krími hídon az elnök áthajtásakor még nem voltak érvényesek a közlekedési szabályok.

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az túl kisstílű lenne.

Ahogy elnézem, egyiken sincs bukósisak. Mindegy.

Szerintem Putyin, mint államfő mentelmi joggal rendelkezik. Egyébként, oroszországban is, úgy tudom, a katonai járművek közúton haladását (pld. tankok) sárga villogó fényű autók kíséretében szokták lebonyolítani. Talán valamilyen előírás miatt. Érdekes, a Vörös téri katonai parádé alkalmával a harckocsik felvonulásakor ilyet nem láttam. Talán a parádézó hadsereg is szabályt sértett? Lehet-e egy mentelmi joggal rendelkező álamfőt, aki valamit hazafiassági, vagy politikai okokból tesz szabálysértéssel vádolni? Úgy gondolom, hogy itt sima politikai piszkálkodásról, és hangulatokat felszító figyelemfelkeltésről van szó a cikkben említett ügyvéd részéről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés