Századvég: A budapestiek lesújtó véleménnyel vannak Karácsonyról

2019. július 12. 10:34

A válaszadók 27%-a tartja alkalmasnak Karácsonyt a főpolgármesteri feladatok ellátására, míg Tarlósról a megkérdezettek 55%-a vélekedik így.

A Századvég friss kutatása szerint hiába nyerte meg Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztást, a budapestiek továbbra sem tartják Tarlós István reális kihívójának a politikust.

Hiába számít a főváros kedvező terepnek az ellenzéki kezdeményezések számára, a kutatóintézet szerint a jelenlegi főpolgármester támogatottsága a kormánypártok fölényén is túlmutat, még az ellenzéki érzelmű szavazók egy része is inkább őt támogatná szavazatával.

A Századvég júliusi kutatása szerint a fővárosiak 64%-a szerint Tarlós erőskezű vezető, miközben Karácsonyról csak 16%-uk vélekedik így. A válaszadók szerint a budapestiek 57%-a határozatlannak gondolja Karácsony Gergelyt, akiről csak a megkérdezettek 26%-a gondolja, hogy teljes mellszélességgel képes lenne kiállni a főváros ügyei mellett – már csak azért sem, mert győzelme esetén Karácsonynak az őt támogató pártok érdekeit is ki kellene szolgálnia, ezek pedig különbözőek. A válaszadók 46%-a szerint Karácsony politikai szélkakasként viselkedik.

Összességében a válaszadók 27%-a tartja alkalmasnak Karácsonyt a főpolgármesteri feladatok ellátására, míg Tarlósról a megkérdezettek 55%-a vélekedik így.

A kutatóintézet szerint a választásig hátralévő négy hónap kevésnek tűnik az ellenzék sorainak rendezésére: a közös munkának és valódi együttműködésnek nyoma sincs.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/151516

Ajánljuk még a témában