Századvég: A budapestiek lesújtó véleménnyel vannak Karácsonyról

2019. július 12. 10:34
A válaszadók 27%-a tartja alkalmasnak Karácsonyt a főpolgármesteri feladatok ellátására, míg Tarlósról a megkérdezettek 55%-a vélekedik így.

A Századvég friss kutatása szerint hiába nyerte meg Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztást, a budapestiek továbbra sem tartják Tarlós István reális kihívójának a politikust.

Hiába számít a főváros kedvező terepnek az ellenzéki kezdeményezések számára, a kutatóintézet szerint a jelenlegi főpolgármester támogatottsága a kormánypártok fölényén is túlmutat, még az ellenzéki érzelmű szavazók egy része is inkább őt támogatná szavazatával.

A Századvég júliusi kutatása szerint a fővárosiak 64%-a szerint Tarlós erőskezű vezető, miközben Karácsonyról csak 16%-uk vélekedik így. A válaszadók szerint a budapestiek 57%-a határozatlannak gondolja Karácsony Gergelyt, akiről csak a megkérdezettek 26%-a gondolja, hogy teljes mellszélességgel képes lenne kiállni a főváros ügyei mellett – már csak azért sem, mert győzelme esetén Karácsonynak az őt támogató pártok érdekeit is ki kellene szolgálnia, ezek pedig különbözőek. A válaszadók 46%-a szerint Karácsony politikai szélkakasként viselkedik.

Összességében a válaszadók 27%-a tartja alkalmasnak Karácsonyt a főpolgármesteri feladatok ellátására, míg Tarlósról a megkérdezettek 55%-a vélekedik így.

A kutatóintézet szerint a választásig hátralévő négy hónap kevésnek tűnik az ellenzék sorainak rendezésére: a közös munkának és valódi együttműködésnek nyoma sincs.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A median ezek szerint neked csinált közvélemény kutatást neked jobban tetsző eredménnyel:-))))

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. július 12. 12:36

Mondjuk az ilyen típusú méréseknek nincs sok teteje...

Normál kvk-t látnék szívesen: Ha holnap lennének a választások, Ön kire szavazna? Tarlós, Karácsony, Puzsér, Schmuck, Sermer, nem tudja...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés