Novák: Családbarát matricákkal látják el a támogatott autókat

2019. május 24. 13:17

Családbarát Magyarországért feliratú matrica kerül majd az autóvásárlási program keretében vásárolt autókra – jelentette ki az államtitkár.

2019. május 24. 13:17

Családbarát Magyarországért feliratú matricákkal látják el a nagycsaládosok autóvásárlási programja keretében megvásárolt személyautókat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin ismertetése szerint azt kérik azoktól a családoktól, akik élnek a 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatás lehetőségével, hogy helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autó hátsó szélvédőjén.

Közölte, előzetes becsléseik szerint a következő 12 hónapban mintegy 10 ezer nagycsaládnak tudnak segítséget nyújtani. Hozzátette: idén 5, jövőre pedig mintegy 10 milliárd forintot biztosítanak, illetve terveznek a költségvetésben, így minden jogosult igénybe is tudja venni a támogatást.

A program szélesebb körű ismertetésére színes szórólapot is kiadtak, ezen egyebek mellett az igénylés feltételei szerepelnek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
opht
2019. május 24. 14:49
Na, többgyermekes ballibek! Most elválik, ki tud áldozatot hozni az Eszméért! Azaz ki az igazi partizán, ki pedig csak hétvégi forradalmár. :-)
Zsolt75
2019. május 24. 14:36
Helyes. A Csokos házakra is kirakatnám. Feláll a szőr a hátamon, mikor valaki felveszi a tízmilliókat, és bő nyállal átkozza a kormányt.
sááá
2019. május 24. 14:02
hát semmi nincs ingyen
Zokni
2019. május 24. 13:43
"Családbarát Magyarországért feliratú matricákkal látják el a nagycsaládosok autóvásárlási programja keretében megvásárolt személyautókat..." - írja. Szegények. Mesélték, hogy valaki, akinek egy rokona fel akarja használni a Fidesz "családbarát" választási propagandája céljából kiötlött fiatal nők számára nyújtandó kamatmentes hitelt, ezt mondta rá: "Helyes. Ha már a Fidesz felelőtlenül szórja a közpénzt, akkor legalább a családunk lássa valamennyire a hasznát..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik