Megvan, meddig nem lehet nyilvánosságra hozni az EP-választás eredményét

2019. május 24. 13:37

Az Európai Unió előírásainak megfelelően járnak majd el – jelentette be Pálffy Ilona.

2019. május 24. 13:37

Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezért – bár este 7 órakor bezárnak a magyarországi szavazókörök – az NVI sem közölheti az adatokat este 11 óráig, amíg – az unióban utolsóként – be nem zárnak az olaszországi szavazóhelyiségek – közölte.

Hozzátette: ezért amikor este 11 órakor elindul a tájékoztató rendszer, már viszonylag magas feldolgozottsági adatokat fognak mutatni a számok. A szavazóköri jegyzőkönyvek eredményének rögzítésével párhuzamosan azonban a választási részvételre vonatkozó adatok már este 11 óra előtt frissülnek a www.valasztas.hu oldalon. 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bormat13
2019. május 25. 11:24
Hollandiában ezek szerint nagyon rosszak voltak a közvéleménykutatások. Vagy az exit pool lenne ennyire rossz? Szánalmas!
formaegy
2019. május 24. 16:58
"Az Európai Unió előírása szerint addig nem hozhatja nyilvánosságra egyetlen tagállam sem az európai parlamenti választás hivatalos eredményét, amíg valamennyi tagállamban nem fejeződik be a szavazás" )))))))))) EU előírása.)))) Kinek? Na nem a nyugatiaknak. Mernénk mi megtenni amit a hollandok. + egy 7-es cikkely. Azért az is megér egy misét, hogy a hollandok fejében is ott motoszkál a kilépés.... - na nem a gyilkos Timmermans bandájában.))))
matykox
2019. május 24. 16:13
Pálffy csak azt nem tette hozzá, hogy ezek a szabályok csak a - "nacionalistákra" - konzervekre - jobboldalra - bárkire, aki nem "PC" vonatkoznak. A bármiféle "haladókra" - természetesen - semmiféle szabály nem vonatkozik.
Rockpapa
2019. május 24. 16:06
A liberális sajtó ezt leszarja.Gátlástalanok,de ha valami "szélsőjobbos" győzelem nézne ki , akkor lapítanak mint a szar a fűben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik