A homofóbia ellen tüntet szombaton a Pride

2019. május 17. 16:59
Kövér László kijelentése volt az utolsó csepp a meleg jogvédők poharában.

Az Azonnali vette észre, hogy a Pride Facebook-oldalán tüntetést jelentett be szombat kora estére. Peksa Kama, a Budapest Pride szóvivője megkeresésükre elmondta, hogy a Söpörjük ki a homofóbiát elnevezésű esemény mellett azért döntöttek, mert a „közéletben jelentősen elszaporodtak a homofób és transzfób kijelentések, és ezek minden következmény nélkül maradnak”.

Szerinte 2019-ben Európában nem elfogadható, hogy politikusok ilyen kijelentéseket tegyenek, és más európai országokban nem is maradhatnának pozícióban ilyenek után, ennélfogva Kövér Lászlónak le kellene mondania. Úgy vélte, nem ez volt az első ilyen megnyilvánulás, és ha a szegedi atrocitásokat nézi, akkor látja, hogy nem csak a kormány részről történnek ilyenek.

Mint azt az Azonnalinak elmondta, a politikusok kijelentései gerjesztik az ellenséges érzéseket, ezek után az emberek feljogosítva érezhetik magukat, hogy egyre agresszívebben és erőszakosabban nyilvánuljanak meg a kisebbségek ellen, ezért megfogalmazása szerint „nem szabad szó nélkül hagynunk ezeket” – mondta el.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Liberális Párt bejelentette, hogy csatlakozik a szombati tüntetéshez. Mint írják, a párt országgyűlési képviselője, Bősz Anett és főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám „is részt vesz a Budapest Pride szombati tüntetésén, amelyet Kövér László szerdai, botrányos megnyilvánulása miatt szerveztek”.

Szerintük nem csak a Parlament élén, de a közélet közelében sincs helye olyan embernek, aki szexuális hovatartozása alapján különbséget tesz állampolgár és állampolgár között. Azt is írják, hogy „a XXI. században, egy európai uniós tagországban elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés elnöke első - és másodrangú állampolgárokról beszéljen. Kövér László homofób kijelentéseivel súlyosan megalázta a melegközösséget, ez ellen pedig közös erővel kell fellépnünk!”

Mint írják, „közösen kell fellépnünk az egyenlő méltóságért és az egyenlő bánásmódért, közösen kell felszólalnunk a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, nem csak ma, a homofóbia, transzfóbia, interfóbia és bifóbia elleni világnapon”.

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Homofób vagyok. Gyertek ide, és próbáljatok kisöpörni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés